Sehitkamil'den Budamadan Elde Edilen Odunlar Dar Gelirli Ailelerle Yakacak Olarak Dagitildi

Sehitkamil Belediyesi, dar gelirli ailelerin kis aylarinda yakacaklarini temin etme noktasinda uyguladigi örnek çalismayi sürdürüyor. Sehitkamil ilçesi sinirlari içinde yer alan yesillik alanlar, yol kenarlari, park ve bahçelerde budamasi yapilan agaçlardan elde edilen odunlar, kis aylari öncesinde dagitildi.

Sehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügüne ait fidanlik alaninda dar gelirli ailelere verilmek üzere biriktirilen odunlar, hizar makinesiyle küçültülerek depoda istifleniyor. Daha sonra 50’ser kilogram halinde çuvallara doldurulan odunlar, Sehitkamil Gida Bankasi tarafindan belirlenen dar gelirli ailelerin evlerine araçlarla teslim ediliyor. Her yil düzenli olarak Sehitkâmil Belediyesi tarafindan dagitilan odunlarini teslim alan aileler, kisi sikintisiz geçiriyorlar. Her aileye, 10 çuval halinde 500 kilogram olarak dagitilan odunlar, bu yil bin aileye ulastirildi.

Yapilan odun yardiminin dar gelirli ailelere ulastirildigini dile getiren Karaoglan Mahalle Muhtari Mustafa Daglioglu, “Kis aylarinin yaklasmasiyla birlikte Sehitkâmil Belediyemiz her yil oldugu gibi bu yil da odun yardimini yapti. Mahallemizde ikamet eden ve yardima muhtaç olan ailelerimize de belediyemiz tarafindan 500 kilo odun yardimi yapiliyor. Sehitkamil Belediyesi ekiplerimiz, mahallemizde dagitimlarini araliksiz bir sekilde sürdürdü. Insallah, yapilan odun yardimiyla birlikte ailelerimiz kis aylarini sikintisiz bir sekilde geçirecekler. Ben, yapilan yardimlardan dolayi basta Sehitkamil Belediye Baskanimiz Ridvan Fakioglu’na ve ekibine sahsim ve mahalle adina tesekkür ediyorum. Bu tür yardimlarinda devamini diliyorum” dedi.



Çiksorut Mahalle Muhtari Ramazan Fistikçi, “Gerçekten Sehitkamil Belediyemizin yapmis oldugu odun dagitim hizmeti çok güzel bir hizmet. Bu konuda Belediye Baskanimiza ve ekibine yürekten tesekkür ediyorum. Bu yil da belediyemiz, kis gelmeden dar gelirli ailelerimize 500 kilodan olusan odun dagitimini yapti. Ailelerimiz, hiç olmazsa kis aylarini sikintisiz bir sekilde geçirecekler. Bu konuda ailelerimiz tarafindan da olumlu tepkiler aliyoruz. Yapilan hizmetlerden dolayi bir kez daha Sehitkâmil Belediyemize, ailelerimiz adina yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA