Sarayönü Ilçesinde 47,8 Kilometre Daha Mahalle Yolu Kazandirildi

Sorumluluk alanindaki bölgelerde mahalle yollarinin kalitesini yükseltmek için yogun sekilde çalisan Konya Büyüksehir Belediyesi, 2022 yatirim programi çerçevesinde Sarayönü ilçesinde 47,8 kilometre daha mahalle yolu kazandirdi.

Sarayönü Ilçesinde 47,8 Kilometre Daha Mahalle Yolu Kazandirildi
Konya Büyüksehir Belediyesi, Sarayönü’ne 47,8 kilometre daha mahalle yolu kazandirarak vatandaslarin daha güvenli ve konforlu seyahat etmesini sagladi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, sahip oldugu 42 bin kilometrelik alaniyla dünyadaki birçok ülkeden büyük cografi alana sahip olan Konya’nin daha yasanilabilir bir sehir olmasi amaciyla mahalle yollarindaki kaliteyi artirmaya önem verdiklerini vurguladi. 2022 yili yatirim programi çerçevedesinde Sarayönü ilçesine bagli; 7 kilometrelik Gözlü-Kolukisa, 11,2 kilometrelik Çesmeli Sebil - Hodoglu Yolu, 3,1 kilometrelik Devlet Yolu Ayrimi - Kursunlu, 8,5 kilometrelik Özkent Karatepe Yolu’ndaki çalismalarimizi tamamlayarak hemsehrilerimizin hizmetine sunduk. Ayrica 18 kilometrelik yol çalismasini da ilçe beledimiz ile birlikte tamamladik. Sehrimiz ve ilçemiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Sarayönü’ne kazandirilan toplam 47,8 kilometrelik mahalle yolunun maliyetinin 34 milyon TL’yi buldugunu kaydeden Baskan Altay, Konya’nin topyekün kalkinmasi adina ilçe belediyeleriyle uyum ve koordinasyon içerisinde çalismaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA