Dere Sosyal Tesisi Yeni Yüzü Ve Yeni Konsepti Ile Hizmete Açildi

Uzun zamandir atil durumda bulunan Meram Belediyesi Dere Sosyal Tesisi, yeni yüzü ve yeni fonksiyonlari ile hizmetlerine yeniden basladi.

Dere Sosyal Tesisi Yeni Yüzü Ve Yeni Konsepti Ile Hizmete Açildi
Gençlerin wushu kungfu gösterileriyle baslayan törende konusan Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Meram Belediyesinin atil tesislere yeni islevsellikler ve fonksiyonlar kazandirarak onlari çok daha rantabl hizmet vermelerini saglamak amaciyla bugüne dek pek çok çalisma ortaya koyduklarini söyledi.

Baskan Kavus, Dere Sosyal Tesisi’nin de bu çalismalardan biri oldugunu ifade etti.

Tam kapasite ile kullanilmayan, hemsehrilerinin ragbet etmedigi tesislerin, hizmet edebilmekten uzak ve sadece Meram’a yük getirdiginin altini çizen Baskan Kavus, “Rutin belediyecilik hizmetlerimizi basariyla yerine getirirken bir diger taraftan da ‘belediyemize ait sosyal tesisleri en verimli sekilde nasil kullaniriz’ sorusuna en güzel yaniti bulmaya çalistik. Buralara harcanan her kurus parada Meramlinin hakki, emegi, alin teri oldugu bilinciyle buralara sahip çikmayi bir görev addettik. Islevselligini yitirmis Dere Sosyal Tesisi, verimli kullanilmayan tesisleri verimli hale getirme politikamizin en yeni örnegidir. Tesisimizde, özellikle çocuk ve gençlerimizin içerisinde ders çalisabilecegi, internetin yer aldigi bilgisayarlarda arastirma yapabilecegi Millet Kiraathanesi, emeklilerimizin güzel vakit geçirebilecegi Emekliler Lokali, toplantilarini yapilabilecegi çok amaçli salon ve mahalle sakinlerinin spor yapabilecegi spor salonu yer almasina karar verdik ve tesisi buna göre yeniden dizayn ettik. Tesis, tipki öncekiler gibi adeta küllerinden yeniden dogdu. Dere Mahallemize, Meramimiza ve Konyamiza hayirli olsun” diye konustu.

AK Parti Meram Ilçe Baskani Mustafa Dolular da, Konya’nin son 20 yilda Konya modeli belediyecilik ile en güzel baharini yasadigini ifade etti.

Dere Mahallesi’nin ve Dere insaninin Konya’ya geçmiste önemli hizmetleri oldugunu söyleyen Selçuklu Belediye Baskan Vekili Faruk Ulular ise, geçmiste tarim ve insaat denince akla bu mahallenin geldigini belirtti.

Dere Mahallesine kazandirilan bu güzel tesisin yenilenen yüzüyle hizmete basladigini belirten Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Baskan Kavus ve ekibine tesekkür etti.

Meram Belediyesi tarafindan Dere Mahallesi’ne çok fonksiyonlu bir is ortaya konuldugunu belirten Meram Kaymakami Ali Murat Kayhan, Konya genelinde yapilan tüm islerin belirli bir planla bölgelerin ihtiyaçlarina göre sekillendigini kaydetti.

Meram Belediyesi tarafindan yeni islevler kazandirilarak yeniden hizmete sunulan sosyal tesisin açilisinda bir araya gelmekten duydugu mutlulugu dile getiren Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas da, sosyal tesislerin genel anlamda, vatandaslarin güzel ve verimli bir zaman geçirecekleri, sosyal ihtiyaçlarini karsilayacaklari mekanlar haline geldigini aktardi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Aricigil Samanci ise, Baskan Mustafa Kavus ve ekibine, yenileyerek bu sosyal tesisi Dere’nin hizmetine sundugu için sükranlarini sundu.

Tesisin hizmete baslamasi dolayisiyla gerçeklestirilen törene. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Aricigil Samanci, Meram Kaymakami Ali Murat Kayhan, Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Selçuklu Belediye Baskan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Meram Ilçe Baskani Mustafa Dolular, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar, davetliler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA