Bati Karadeniz'de Palamut Bollugu Yasanirken, Dogu Karadenizli Balikçilar Ise Beklemede

Giresun’un Piraziz ilçesi Su ürünleri Kooperatifi Baskani Hamdi Arslan, 1 Eylül’de kalkan av yasaginin ardindan Bati Karadeniz’de palamut bollugu yasanirken, henüz Dogu Karadeniz’de beklenen avin yapilamadigini söyledi.

Bati Karadeniz'de Palamut Bollugu Yasanirken, Dogu Karadenizli Balikçilar Ise Beklemede
Dogu Karadeniz’de palamut bollugunun ekim ayi ortalarindan sonra yasanabilecegini belirten Hamdi Arslan, “Av sezonu öncesi palamut bollugunun yasanacagini ön görüyorduk öyle de oldu. Ancak suan Bati Karadeniz kiyilarindaki balikçilar palamut bollugunu yasiyor. Henüz batidaki palamut sürüsü doguya dogru gelmedi. Bizim beklentimiz ekim ayi ortalarina dogru Dogu Karadeniz’de de palamut bollugunun yasanacagidir. Bu konuda dogudaki balikçilar da rotalarini batiya dogru çevirmis durumdadir” dedi.



Tezgahlarda palamut ucuzladi

Palamut bollugunun fiyatlara yansidigini da ifade eden Arslan, “Tezgahlarda 70-80 liradan yer alan palamut fiyatlari suan 40 liraya kadar düstü. Neredeyse bir kilogramlik palamut 40-50 liradan satiliyor. Maliyetlere bakacak olursak oldukça uygun bir fiyattir. Beyaz et olarak tavuktan dahi ucuzdur. Bu fiyatin daha da düsecegini söyleyebilirim. Dolayisiyla bu sezon balik severler özellikle palamuta doyacaklardir" diye konustu.

Kaynak: İHA