Bakan Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'ye Fazla Turist Gelecegi Gibi Beklentileri Gerçekçi Bulmuyorum'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Dünyadaki dogal gaz vesaire gibi krizler sebebiyle Türkiye’ye fazla turist gelecek, her yer dolup tasacak gibi beklentileri gerçekçi bulmuyorum. Çünkü turizmde belirsizliklerin olmadigi bir ortamda insanlar daha yogun seyahat eder" dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Türkiye'ye Fazla Turist Gelecegi Gibi Beklentileri Gerçekçi Bulmuyorum'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Konya’da 2023 Dogru Sehir Bulusmalari programina katildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantida konusan Bakan Ersoy, kenti çok begendigini, alt yapilarin düzenli ve planli sekilde yapildigini belirtti.

Konya’nin sanayi ve tarimda çok fazla yatirim aldigini, son 20 yilda da çok gelistiginin altini çizen Bakan Ersoy, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay ile turizm konusunda da Konya’yi hak ettigi yere getirmek için bir master plan üzerinde birkaç yildir çalisiyoruz. Insallah burada da çok kisa bir sürede Konya, çok ciddi potansiyeli olan turizmden de iyi bir pay almaya baslayacak” ifadelerini kullandi.

“Mevlana Müzesi, Agustos sonu itibariyle 2,2 milyon ziyaretçi aldi”

Mevlana Müzesi çevresinde yürütülen çalismalarin, iyi bir ziyaretçi alabilmek için dogru planlamayla yapildigini anlatan Mehmet Nuri Ersoy, "Bu yil basina dogru hizla sonuçlandirilarak 2023 itibariyle çok daha fazla turist agirlayan bir sehrimiz olacak. Artik turizm de ciddi bir sektör haline gelecek diye düsünüyorum. Mevlana Müzesi, ilk 8 aylik verilere baktiginizda, Agustos sonu itibariyle 2,2 milyon ziyaretçi almis. Yil sonuna kadar da 3 milyonu geçer diye düsünüyorum. Zaten belli bir hareket var. Konya, kültür, inanç, fuar, kongre, termal saglik, doga ve özellikle de gastronomi konusunda çok ciddi potansiyeli olan birçok sehrimizden de ayrismis bir sehrimiz. Özellikle arkeoloji konusunda da basta Çatalhöyük olmak üzere birçok höyüge ev sahipligi yapiyor. Bu bölgede birçok antik kent olusmus. Çok fazla kültür burada yasamis. Simdi bu potansiyeli de gün yüzüne çikararak belli bir rota çerçevesinde tanitimini yaparak basta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan yogun turist alacak hale getirmek için el birligiyle belediyemizle çalisiyoruz" dedi.



“Türkiye’ye fazla turist gelecek, her yer dolup tasacak gibi beklentileri gerçekçi bulmuyorum”

Bir soru üzerine kis aylarinin turizm açisindan fiyatlarin en uygun oldugu dönem oldugunu ifade eden Ersoy, “Zaten bütçe açisindan, kriter açisindan baktiginiz zaman kisin gezmenizi tavsiye ederim. En düsük bütçelerin oldugu, hemen hemen maliyetine satislarin oldugu bir dönemde gezme firsati yakalamis olursunuz. Dünyadaki dogal gaz vesaire gibi krizler sebebiyle Türkiye’ye fazla turist gelecek, her yer dolup tasacak gibi beklentileri gerçekçi bulmuyorum. Çünkü turizmde belirsizliklerin olmadigi bir ortamda insanlar daha yogun seyahat eder. Dünya geneli belirsizlikler olustugu zaman veya bölgesel belirsizlikler olustugu zaman seyahatleri daha az olur. Biz geçen seneye göre daha iyi turist alacagiz mi? Alacagiz. Rakamlar da bunu gösteriyor, geçen seneye kiyasla, kisin çok daha iyi turist alacagimizi. Ama bunun sebebi ülkemizi çok daha iyi, eskiye göre çok daha iyi tanitiyor olmamiz ve otel yatirimcilarimizin, turizm sektörünün çok bilinçli bir sekilde hizmet standartlarini yükseltmesiyle orantili bu. Yani daha iyi hizmet veriyoruz, ülkemizi çok çok daha iyi tanitiyoruz, otomatikman bu iki önemli unsuru yerine getirdigimiz için de her sene bir önceki seneye göre daha fazla turist aliyoruz. Bu kis da geçen seneye kiyasla çok daha fazla turisti Türkiye insallah agirlayacak. Su an ön rezervasyonlar da bunun göstergesi” seklinde konustu.

Programda bir konusma yapan AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ise, “20 yillik iktidar döneminin gerek demokratiklesme gerekse kalkinma hamleleriyle ülkemizi nereye getirdigimize hep birlikte sahitlik ettik. Temmuz, Agustos ve Eylül aylarinda yogun saha çalismalari gerçeklestirdik. AK Parti ailesi olarak çalismalarimizi hiz yükselterek devam edecegiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA