Ardahan Valisi Öner Deprem Bölgesinde Incelemelerde Bulundu

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, depremden etkilenen vatandaslari ziyaret etti. Vali Öner, “Yaklasik 50 çadir kurduk. Depremde evleri hasar alan vatandaslarimiza öncelik vermek suretiyle bu çadirlarimizi kurmaya devam edecegiz” dedi.

Ardahan Valisi Öner Deprem Bölgesinde Incelemelerde Bulundu
Ardahan’in Göle ilçesinde 5 büyüklügündeki depremin en fazla hasara neden oldugu Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yagmuroglu, Balçesme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca ve Toptas köylerinde hasar tespit çalismalari devam ediyor. Ardahan Valisi Hüseyin Öner, deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak, depremzedeleri ziyaret etti. Vali Öner, “Dün saat 17.08’de merkez üssü Göle ilçemizin Balçesme köyünde deprem felaketi yasadik. Depremin meydana geldigi andan itibaren ilimiz ve yakin illerden gönderilen ekiplerle birlikte depremden en fazla etkilenen Balçesme, Çullu, Küçükaltunbulak, Esenyayla, Koyunlu, Gülistan, Yagmuroglu köyleri basta olmak üzere inceleme baslattik. 2 vatandasimiz yaralandi. 4 tane büyükbas hayvan telef oldu. Allah’a sükür can kaybimiz yok, mal kaybi da az oranda. Ekiplerimizin çalismalari devam ediyor. Yaklasik 230 civarinda personel, 50’ye yakin araçla birlikte arama kurtarma faaliyetlerinin ardindan hasar tespit çalismalarini yapmaya basladik. Yakin illerden ekipler gelecek. En yakin sürede hasar tespit çalismalari tamamlanacak. Daha sonra devletimiz ilgili kurum ve kuruluslarin araciligiyla vatandaslarimizin hayatlarini kolaylastirma, ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik çalismalar yapilacaktir. Ardahan Valiligi olarak bu çalismalarin en hizli sekilde tamamlanmasi için takip edecegiz. Depremden en fazla etkilenen köylerimizde Erzurum ve Ardahan Kizilayi vatandaslarimiza sicak çorba ve kumanya dagitiyor. Dün gece yarisina kadar yaklasik 50 çadir kurduk. Depremde evleri hasar alan vatandaslarimiza öncelik vermek suretiyle bu çadirlarimizi kurmaya devam edecegiz. Ilimizin ekonomisi tamamen tarim ve hayvanciliga bagli, ahirlarimizda ciddi hasarlar var. Havalar sogumaya basladi, hayvanlarini barindiracak yeri olmayan vatandaslarimiza çadir ahirlar kuracagiz. Vatandaslarimiza destek olmaya devam edecegiz” açiklamasinda bulundu.

AFAD ekipleri köylerde çadir kurarak vatandaslara yardimci olmaya çalisirken, Kizilay ekipleri de depremzedelere sicak yemek dagitmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA