AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya; 'Sizler Bize Sehidimizin Emanetisiniz'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oguzhan Kaya, geçtigimiz hafta Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Kuzey Irak’ta gerçeklestirilen Pençe-Kilit harekati çerçevesinde sehit olan Uzman Onbasi Muhammed Karaçam’in mevlidine katildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya; 'Sizler Bize Sehidimizin Emanetisiniz'
Sehit Muhammed Karaçam’in cenazesine TBMM Baskani Mustafa Sentop’la birlikte yurt disinda bulunmasi nedeniyle katilamayan Oguzhan Kaya, sehit Muhammed Karaçam’in yakinlarina bassagligi diledi.

Sehidin ailesinin hatirlarini sorarak onlarla sohbet eden Milletvekili Kaya, "Vatanimizi korumak ugruna topraga düsen hiçbir sehidimizi asla unutmayacagiz. Sizler de bizlere sehidimizin emanetiniz. Bugün oldugu gibi yarin da hep yaninizda olacagiz” seklinde konustu.

Sehitlerin hatirasini daima taze tutmak, onlari her vesileyle hatirlamak ve hatirlatmak kendileri için bir vefa borcu oldugunu kaydeden Milletvekili Kaya, "Sehitlerimizin bize emanet ettigi bu güzel vatani korumak, milli birlik ve beraberligimizi güçlendirmek için 15 Temmuz ruhuyla mücadelemizi kararlilikla sürdürüyoruz. Istiklal ve istikbal mücadelemizin en büyük gücü vatan ve bayrak sevgisidir. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan sehitlik makamina eren kahramanlarimiza Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum” ifadelerini kullandi.

’Milli mücadele hala sürüyor’

100 yil önce baslayan Milli mücadelenin hala devam ettigini, bu güzel cografya ve topraklarda gözü olan uluslararasi güçlerin hiç biz zaman eksik olmadigini anlatan Milletvekili Oguzhan Kaya, "Bizim zayif animizi kolluyorlar. O nedenle bizim bir ve beraber olmamiz gerekiyor. Bu yüzden iç ve dis mihraklara karsi mücadele eden Cumhurbaskanimiz, liderimiz Recep Tayyip Erdogan etrafinda bir ve beraber olmamiz gerekiyor. Allah düsmanlarimiza firsat vermesin. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve tüm sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyorum” diye konustu.

Mevlid-i serif ardindan Sehit Uzman Onbasi Muhammed Karaçam’in ruhuna ithafen Kur’an-i Kerim tilavet ederek dualar edildi. Bir süre sehit ailesiyle sohbet eden ve bir istekleri olup olmadigini soran Oguzhan Kaya aileye ve yakinlarina tekrardan bassagligi dileyerek programdan ayrildi.
Kaynak: İHA