Rektör Prof.Dr. Kalan Açiklamasi '55 Ülkeden, Bin 101 Ögrenci ALKÜ'yü Tercih Etti'

Ilçedeki fahri konsoloslarla bir araya gelen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Kalan ,2022 yili verilerine göre 55 ülkeden bin 101 uluslararasi ögrencinin ALKÜ’yü tercih ettigini kaydetti.

Rektör Prof.Dr. Kalan Açiklamasi '55 Ülkeden, Bin 101 Ögrenci ALKÜ'yü Tercih Etti'
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü tarafindan “Danisma Kurulu Tanisma Toplantisi” düzenlendi.

Bölgede yasayan fahri konsoloslarin agirlandigi programda ALKÜ’nün Uluslararasi Iliskiler Ofisi ile baslayan Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü ile devam eden basari ve faaliyetleri tanitildi.

ALKÜ Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü tarafindan Alanya’da yasayan çesitli ülkelerin fahri konsoloslarina yönelik “Danisma Kurulu Tanisma Toplantisi” düzenlendi.

Toplantiya ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Belediyesi Yabancilar Meclisi Baskani Abdullah Karaoglu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Emre Kildirgici, ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu, ALKÜ Dis Iliskiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçanci, Alanya ve Antalya’da faaliyet gösteren fahri konsoloslar, sivil toplum kuruluslarinin

temsilcileri ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.

“Mottomuz çesitlilik ile birlige"

Programda konusan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ilk olarak Uluslararasi Iliskiler Ofisi adi altinda faaliyet gösteren daha sonraki süreçte Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü olarak büyüyen birimin güçlendirilerek birtakim çalismalar gerçeklestirdigini aktardi.

Bu çalismalarin mottosunun “Çesitlilik ile birlige” olarak belirlendiginin altini çizen Kalan, " “Çesitlilik ile birlige” mottosuyla yola çikan ALKÜ Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügünün mottosunun Ingilizce karsiligi olan “To unity via diversity” ile tam olarak tanimlandi. Aslinda bu slogan hem üniversite kelimesinin etimolojik anlamini hem de Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügünü tam olarak tanimlayan bir slogan. “Diversity” kelimesi, evrendeki çesitliliklerin tümünü ifade ederken, “unity” o çesitliligin ALKÜ’de toplanmasini hedefliyor. Bu baglamda toplumumuzun binlerce yillik kültürü ile de bir anlamda baglar kuruyoruz. Osman Gazi’nin Bizans tekfurlarina verdigi güvence, Fatih Sultan Mehmet’in Istanbul’u fethettiginde gayri Müslümlere tanidigi inanç ve bilim alanindaki haklar, Atatürk’ün Izmir’in kurtulusunda ayaklari altina serilen Yunan Bayragini alip kaldirmasi gibi daha onlarca örnek üzerinden toplumumuzun çatisma içinde oldugu dönemlerde bile çesitlilige verdigi önemi vurgulayabiliriz. Dolayisiyla sahip oldugumuz kültürel geçmis, yeni mottomuza denk gelmektedir: “To unity via diversity”diye konustu.



Rektör Kalan, 2022 yili verilerine göre 55 ülkeden bin 101 uluslararasi ögrencinin ALKÜ’yü tercih ettigini dile getirdi. Yurt disinda bulunan üniversiteler ile Memorandum, Erasmus + ve Mevlana programlari çerçevesinde protokoller imzalandigini aktaran Kalan, “Ülke bazinda Memorandum programinda 25, Erasmus + programinda 22 ve Mevlana programinda 14 ülke ile protokoller imzaladik. Üniversiteler bazinda ise Memorandum programinda 53, Erasmus + programinda 117 ve Mevlana programinda 39 üniversite ile protokole imza attik. Her ne kadar 2020-2021 yillari arasinda covid-19 pandemisi nedeniyle askiya alinmak zorunda kalinsa da 2022 yilinda personel ve ögrencilerimizden 86 kisinin ise Erasmus ve Orhun degisim programlarindan faydalanmasini sagladik” dedi.



“Hedefimiz çesitlilik"

Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü adina ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoglu ise konusmasinda, “Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü Üniversitemizin ulusal ve uluslararasi nitelik tasiyan tüm faaliyetlerinin koordinasyonundan faaliyet alani dâhilinde sorumludur. Bu faaliyetler arasinda yurt içindeki ve yurtdisindaki üniversitelerle degisim programlari çerçevesinde yürütülecek hareketlilikler, yabanci uyruklu ögrenci basvuru ve degerlendirme süreçleri ve ulusal ve uluslararasi boyutta yürütülecek akademik ve idari projeler yer almaktadir. Bu faaliyetler isiginda Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügü Üniversitenin uluslararasilasma stratejisini belirleyecek ve bu stratejinin uygulanmasinda öncül rol oynayacaktir” diye konustu.

Programin ardindan davetliler, ALKÜ Kestel yerleskesinde düzenlenen çesitli faaliyetler ve stantlarla ögrencilerin keyifli vakit geçirmelerinin hedeflendigi “Hos Geldin Senligi” ne katildi.

Kaynak: İHA