Metrodaki Biçakli Saldirganin Yargilandigi Davada Mütalaa Açiklamasi 18 Yil 3 Ay Hapsi Istendi

Kadiköy-Tavsantepe metrosunda tartistigi kadin ile annesine biçak çekerek tehdit ve hakaretler savurdugu gerekçesiyle yargilanan Emrah Yilmaz hakkinda mütalaa açiklandi. Savci, sanigin 5 ayri suçtan 18 yil 3 aya kadar hapsini istedi. Durusmada savunma yapan sanik, "Yaptigimin ayip oldugunun farkindayim ancak kontrolümü kaybettim” dedi.

Metrodaki Biçakli Saldirganin Yargilandigi Davada Mütalaa Açiklamasi 18 Yil 3 Ay Hapsi Istendi


Kadiköy-Tavsantepe seferi yapan metroda 24 Kasim 2021 tarihinde tartistigi Senanur Damgaci ve annesi Nilgün Mihdiye Damgaci’ya biçak çekerek, tehdit ve hakaretler savurdugu gerekçesiyle 5 ayri suçtan 18 yil 3 aya kadar hapsi istenen Emrah Yilmaz’in (32) yargilanmasina devam edildi.

‘Cezai ehliyeti tam’ raporu

Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesince görülen durusmaya, geçen celse tahliye olan sanik Emrah Yilmaz katilirken, taraf avukatlari salonda hazir bulundu. Mahkeme hakimi, sanik hakkinda Erenköy Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’nden istenen raporun geldigini ve raporda sanigin cezai ehliyetinin tam oldugunun belirtildigini kaydetti.



“Yaptigimin ayip oldugunun farkindayim ancak kontrolümü kaybettim”

Durusmada söz alan sanik Emrah Yilmaz, “Olayi ben baslatmadim. Müstekilerden biri çikardi. Olayin içerisinde ben darp edildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmusum. Yaptigimin ayip oldugunun farkindayim ancak ben kontrolümü kaybettim. Müsteki ben tahrik etmistir, tekme atmistir. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum” diyerek beraatini istedi.

“Haksiz tahrik indirimi almak için savunma yapiyor”

Müsteki avukati Birsen Bas Topaloglu, “Sanik haksiz tahrik indirimi almak için savunma yapmaktadir. Sanigin video kaydinda da saldiriya ugramadigi açiktir” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ise, “Sanigin cezai ehliyeti tamdir” diyerek sikayetlerinin devam ettigini söyledi.



Savci mütalaasini açikladi

Durusmada, esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, Emrah Yilmaz’in müstekilere yönelik “silahla kasten yaralamaya tesebbüs”, “silahla kasten yaralama”, “hakaret”, “zincirleme sekilde silahla tehdit”, “halk arasinda korku ve panik olusturmak amaciyla silahla tehdit” suçlarindan 6 yil 7 aydan 18 yil 3 aya kadar hapisle cezalandirilmasini istedi.

Mütalaaya iliskin söz verilen sanik Yilmaz ise, “Ben ilk etapta kimseye hakaret etmedim. Sadece kaba konustum. Tahrik altinda hakaret ettim. Mütalaayi kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme, müsteki ve sanik avukatlarina mütalaaya karsi beyanda bulunmalari gelecek celseye kadar süre vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA