Mersin Büyüksehir Belediyesinden, Yilda 10 Bin Hastaya Ambulans Hizmeti

İçel Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesine bagli ‘Ambulans Birimi’, hasta ve yakinlarinin hastaneye ulasimini sagliyor. Ayda ortalama 900 hastaya ambulans hizmeti veren birim, yilda yaklasik 10 bin hastanin hastane ve ev arasinda ulasimina olanak sagliyor.

Mersin Büyüksehir Belediyesinden, Yilda 10 Bin Hastaya Ambulans Hizmeti
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, ambulans hizmetinden, hastaneye normal bir araçla gidemeyecek durumda olan; yürüyemeyen, yatalak ve oksijen bagimli hastalar faydalanabiliyor. Büyüksehir Belediyesi, bu hizmet ile hastalari randevu saatinden önce evlerinden alarak hastaneye birakiyor. Hastanede islemleri biten hasta ve yakini yeniden evlerine birakiliyor. Büyüksehir Belediyesi, bu hizmeti ile Saglik Bakanligi’nin 112 ambulans hizmetlerine de destek oluyor.

Çagri personelinin ve soförlerin de saglik personeli oldugu Ambulans Birimi, 16 ambulans ve 46 kisi ile tüm İçel’e hizmet veriyor. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaslar; Alo 185, Teksin uygulamasi ve Ambulans Biriminin 0 324 234 84 00 numarali telefonunu arayarak bilgi ve randevu alabiliyor.

Büyüksehir Belediyesi, 16 ambulansla İçellilerin hizmetinde

Saglik Isleri Dairesi Halk Sagligi ve Denetim Sube Müdürü Bahar Gülcay Çat Bakir, Ambulans Biriminin hizmet çerçevesini anlatarak, “Ambulans hizmetlerimiz Mart ayi itibariyle Ambulans Servisi olarak tescillendi. 46 personelimizle merkezde 10 ambulansimiz, ilçelerde 6 ambulansimizla hizmetimize devam ediyoruz. Vatandaslarimizin bu hizmetimizden faydalanabilmesi için, öncelikle çagri merkezimizi arayip kayit olusturmalari gerekiyor. Alo 185 veya Teksin uygulamasi üzerinden de hizmetimize erisebilirler” dedi.



“Aylik ortalama 800-900 hastaya hizmet veriyoruz”

Ambulans hizmetinden hangi hastalarin faydalanabileceginden de bahseden Çat Bakir, “Hizmetimize ulasabilecek kisilerin, yatalak hastalarimiz ve oksijen bagimli olmasi gerekiyor. Hastalarimizdan öncelikli olarak, poliklinik randevusu olan kisilere hizmet veriyoruz. Hastaneden taburcu olan hastalarimiza hizmet veriyoruz. Bazen de evden eve; özellikle yayla mevsiminin bittigi su dönemlerde, yayladan sehir merkezine inmek isteyen yatalak olan kisilere yardimci olmaya çalisiyoruz. Aylik ortalama 800-900 hastaya hizmet veriyoruz. Merkezimize gelen günlük çagri sayisi ortalama 40 ile 50 arasinda degisiyor” diye konustu.



“Vatandaslarimizin yüzde 99 memnuniyet orani var”

Hizmet kalitesini artirmak adina personelin sürekli egitimden geçtigine de deginen Çat Bakir, vatandaslarin memnuniyetinin çok yüksek oldugunu belirterek, “Ambülans biriminde görev yapan tüm personelimiz, bütün egitimlerini tamamlamis kisiler. Vatandaslarimiza en saglikli, en güler yüzlü ve en iyi hizmeti sunabilmek için personel egitimlerimize sürekli devam ediyoruz. Hizmet kalitemizi gün geçtikçe de daha fazla artirabilmek için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Vatandaslarimizin son yapilan anket sonuçlarina göre yüzde 99’larda bir memnuniyet orani var” ifadelerini kullandi.

“Iki yildir bu hizmeti aliyoruz. Ambulans olmasa zorlanirdik”

Annesi Basra Tan’in 2 yil önce ayaginin kirilmasi ile Büyüksehir Belediyesinin ambulans hizmeti ile tanisan Abdülvahit Tan ise hizmetten son derece memnun oldugunu söyledi.

Araci olmadigi için annesinin hastane ulasimini Büyüksehir Belediyesinin ambulanslari ile saglayan Tan, aldigi hizmeti degerlendirerek, “Iki senedir bu hizmeti aliyoruz. Annemin ayagi kirildi. Iki senedir götürüyoruz, getiriyoruz. Çok tesekkür ederim. Gerçekten iyi bakiyorlar. Belediyeden raziyim. Ambulans olmasa biz neyle götürecegiz? Arabamiz da yok, çok zorlanirdik” dedi.

Kaynak: İHA