Gazeteci - Yazar Osman Okutmus Vefatinin 30. Yilinda Dualarla Anildi

Bayburt’un köklü gazetesi Bayburt Postasinin kurucusu ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti kurucu baskani Gazeteci-Yazar Osman Okutmus, vefatinin 30. yilinda Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’nin de katildigi törenle mezari basinda dualarla anildi.

Gazeteci - Yazar Osman Okutmus Vefatinin 30. Yilinda Dualarla Anildi
Daha sonra Bayburt Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen törende konusan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi Belediye Baskani Pekmezci, “Osman abi ile Bayburt’un her konusunu beraber konustugumuz, paylastigimiz zamanlar çok oldu. 1991’den sonraki dönemde cemiyeti kurduktan sonra o yönetim kurulu baskani olmustu ben de genel sekreterlik görevini yapiyordum. Bes alti arkadastik, Sadik Bey, ben, Ismail Simsek, Recep Akkan, Recep Kutlu. Osman abinin hep hayalinde Bayburt’un farkli boyutlariyla cemiyetin kurulmasi yönünde düsünceleri vardi ama o gün sayi olarak fazla degildik. Sayimiz bir elin parmaklari kadardi. Ve onun o arzusunu sonradan kendi aramizda konusup ona götürdügümüz zaman gerçekten çok büyük mutluluk duymustu. Artik o tarihten itibaren de sürekli iç içe olmustuk. Osman abi milli hasletleri çok yüksek seviyede olan bir insandi. Gazetesindeki bütün yazilara baktiginiz zaman bunu görebilirsiniz. Bugün Bayburt Postasinin arsivi, Bayburt’un aslinda bellegidir. Siz eger Bayburt ile ilgili bir arastirma veya herhangi bir konuda arzunuz olursa Bayburt Postasi suanda en güzel sekilde sizlerin duygulariniza düsüncelerinize cevap verecek kapasitede bir gazetedir.” diye konustu.

Osman Okutmus’un hayatinin her aninda hep Bayburt için çaba sarf ettigini belirten Baskan Pekmezci, “Gazeteciligin ötesinde sosyal alanda, birçok dernegin kurulus asamasinda, sportif ve kültürel manada hepsinde muhakkak Osman abinin bir yeri ve kurucu bir vasfi vardi. Akla gelen her türlü faaliyetin içinde muhakkak vardi. Hep kurucu baskan olarak devreye girmistir. Bunu yillar boyunca da yapmistir. Hep memleket için bir seyler yapmanin gayreti içinde olmustur. Aradan geçen yillar boyunca üçüncü kusak nesil Bayburt Postasi’ni bugünlere tasidi. Bugünde torunlari onun geride biraktigini devam ettiriyorlar. Insallah uzun sürede bu devam edecek.” ifadelerini kulandi.

Osman Okutmus’u çok eskiden beri tanigini söyleyen Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Üyesi Sadik Yavuz ise, “Hacimi ben çok eskiden tanirim. Hem komsulugumuzdan dolayi hem de gazetecilik mesleginden tanirim. Kendileri 1950’li yilarda Bayburt Postasini kurdular. O dönemlerde bölge medyasi ve ulusal medya Bayburt’taki haberlere pek yer vermezdi. Bayburt ile ilgili haberleri genellikle Bayburt Postasindan ögrenirdik. O dönemlerde Osman Okutmus Dede Korkutlari, 21 Subatlari sportif faaliyetlerin tümünü içeren haberler yaparlardi. Osman Okutmus sadece bu konuda degil, yine Bayburt’ta siyasi alanda, dernekçilikte ve tüm kuruluslarda yer alan bir abimizdi.” dedi.

Osman Okutmus’un kurucusu oldugu Bayburt Postasi Gazetesi yazarlarindan Uygun Ahmet Aker de “Haci Osman Okutmus’a öncelikle Allah’tan rahmet diliyoruz. Kendisiyle tanismamiz 1987 yilinda eczanemizi kendilerinin matbaasinin yanina tasidiktan sonra oldu. Zaman zaman ziyaretine giderdik. Anlattiklarindan ve sohbetinden çok mutlu olurduk. Sadece Bayburt ile ilgili olarak degil, Türkiye’nin genel durumu ile ilgili güzel tespitleri ve sohbetleri olurdu. Kendisi yasça bizden çok büyük olmasina ragmen bizimle arkadas gibiydi ve çok olgundu.” diye konustu.

Programlara, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Baskani Murat Okutmus, Kamu-Sen Bayburt Sube Baskani Ahmet Çaliskan, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Bahattin Yöney, Bayburt Tarih Kültür ve Edebiyat Dernegi (BAYDER) Baskani Fatih Dündar, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti eski Baskanlari Sadik Yavuz ve Yasar Yildiz, cemiyet üyeleri ile sehrimizde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA