Demirci'nin 238 Milyon Liralik Yatiriminin Altyapi Etabi Sürüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügünün Demirci’de geçtigimiz aylarda Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün katilimiyla gerçeklestirilen temel atma töreni ile basladigi dev altyapi yatiriminda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Demirci'nin 238 Milyon Liralik Yatiriminin Altyapi Etabi Sürüyor
MASKI Genel Müdürlügü, Demirci ilçe merkezinde geçtigimiz aylarda basladigi dev altyapi yatiriminin imalat çalismalarini sürdürüyor. Yüzde 50’si SUKAP çerçevesinde hibe destegi ile 85 kilometrelik içme suyu, 80 kilometre kanalizasyon hatti ile 4 adet içme suyu deposu ve Atiksu Aritma Tesisi insa edilecek. Bu çalismalari takiben 750 bin metrekarelik kilit parke tas dösemesi ile 300 kilometre bordür ve oluk imalati gerçeklestirilecek. Bu yatirimin toplam bedeli 238 milyon TL olacak. Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelerek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Sehir merkezindeki altyapi çalismalarini yerinde takip eden Yatirim ve Insaat Dairesi Baskani Hilmi Serkan Emir, dev yatirimin sorunsuz bir sekilde ilerledigini belirtti.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün “Demirci’yi adeta bastan asagi yenileyecegiz” sözlerini yineleyen Daire Baskani Hilmi Serkan Emir, “Yüzde 50’si SUKAP çerçevesinde hibe destegi ile ilçe merkezimizin 85 kilometre içme suyu sebekesini ve 80 kilometre kanalizasyon hattini degistirecegiz. Bununla birlikte 4 adet içme suyu deposu ve Atiksu Aritma Tesisi insa edecegiz. Sadece altyapi çalismalarimizin yatirim maliyeti 65 milyon TL olacak. Altyapinin ardindan 750 bin metrekare kilit parke tas dösemesi ile 300 kilometre bordür ve oluk imalati yapilacak. Altyapi etabinda hat döseme çalismalarimiz sokak sokak sorunsuz bir sekilde ilerliyor” dedi.

Kaynak: İHA