Büyüksehir Belediyesi, Üniversiteyi Kazanan Ögrencileri Otogarda Karsiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, İçel’de üniversite kazanan ögrencileri İçel Sehirlerarasi Otobüs Terminalinde (MESOT) karsiliyor. MESOT’a açtigi stantta, otobüsten inen ögrencileri ve ailelerini karsilayan Sosyal Hizmetler Dairesi personeli, hem İçel’i tanitiyor hem de Büyüksehir Belediyesinin ögrencilere yönelik hizmetlerini anlatiyor.

Büyüksehir Belediyesi, Üniversiteyi Kazanan Ögrencileri Otogarda Karsiliyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, stantta bilgilendirilen ögrenci ve ailelere, gidecekleri lokasyona en kolay nasil ulasacaklari konusunda yönlendirme yapilirken, ulasim hizmetinden de ücretsiz faydalanmalari saglaniyor. Gelen yolcu peronundaki alanda karsilanan ögrenci ve ailelerine, bilgilendirme brosürlerinin yani sira çesitli ikramlar da sunuluyor. Böyle bir uygulama ile ilk defa karsilastiklarini söyleyen ögrenci ve velileri de İçel’e gelir gelmez aldiklari hizmetten son derece memnun olduklarini ifade ediyorlar.

Ögrenciler, ilk kez geldikleri sehirde, yalniz olmadiklarini hissediyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Egitim Hizmetleri Sube Müdürlügünde görevli Rehber Ögretmen Duygu Çeviker, “Üniversite tahsili için baska sehirlerden İçel’e gelen ögrencileri MESOT’ta kurulu standimizda karsiliyoruz. Büyüksehir Belediyesinin kiz ve erkek ögrenci yurtlarindan, Çamasir Kafe, Mahalle Mutfaklari, sicak çorba ikrami, ulasim ve sosyal tesis, MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi ile Kariyer Merkezi hizmetlerini ögrencilere anlatiyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak tüm bu projelerle ögrencilerimizin yaninda oluyoruz. İçel gerçekten bir ögrenci kenti haline geldi. Bizler de MESOT’ta kurdugumuz stantta, tüm ögrencilerimize bu bilgilendirmeleri yapiyor ve gidecekleri lokasyona ulasimlarini ücretsiz olarak sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

Çeviker, ögrencilerden aldiklari tepkilerin de olumlu oldugunu söyleyerek, “Ilk defa geldikleri bir sehirde böyle sicak karsilanmak, elbette hoslarina gidiyor. Baskanimiza ve Büyüksehir Belediyesi personeline tesekkür ettiklerini iletiyorlar. Ayrica kendilerini sansli hissettiklerini söyleyerek, ‘Iyi ki İçel’e geldik’ diyorlar” dedi.



“Güzel hissettirdi, degerli hissettirdi”

Otogardaki karsilamadan son derece memnun oldugunu söyleyen Kader Gözey de “Daha önce otogarlarda bulundum ama böyle bir karsilamaya denk gelmemistim. Güzel hissettirdi, degerli hissettirdi. Brosürü biraz inceleme firsatim oldu. Dikkatimi çeken toplu tasima ücretleri ve yemek ücretleri oldu. Bunlar benim kullanabilecegim avantajlar. Ögrencilere her konuda destek oluyorlar, üniversite tercihi yapan arkadaslarimiza da İçel’i öneriyoruz” diye konustu.

Istanbul’da yasayan ve İçel’de Dis Hekimligi Fakültesini kazanan Sena Kheirkhah ise otogarda karsilanmasina sasirdigini belirterek, “Burada dis hekimligi oldugu için buraya geldim ve Büyüksehir Belediyesinin sundugu imkanlara çok sasirdim ve mutlu oldum. Salonlarda ders çalisma imkani var, 3,5 TL’ye 3 kap yemek var. Ögrenciler için çok harika bir firsat bence. Çok tesekkür ederim Büyüksehir Belediyesine” dedi.

Kaynak: İHA