Atatürk Üniversitesi Yeni Akademik Yila 'Merhaba' Dedi

Erzurum Valisi Okay Memis, “Gençler, hepinize tavsiye ediyorum. Kayagi ögrenin çok güzel bir spor. Sizlere malzeme destegi verecegime söz veriyorum.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Yeni Akademik Yila 'Merhaba' Dedi
Atatürk Üniversitesi 65’inci Akademik Yili’na birbirinden farkli etkinliklerle basladi.

Kortej yürüyüsü ile baslayan etkinliklerde, müzik dinletileri ve mehteran gösterisinin yani sira üniversitenin 65’inci yili kutlama pastasi da kesildi.

Kartal Kapi girisinde bando esliginde kortej yürüyüsü ile baslayan program, 15 Temmuz Milli Irade Salonu’nda devam etti. Programa, Vali Okay Memis, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ömer Düzgün, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, MHP Il Baskani Naim Karatas, kurum müdürleri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

“Üniversitemiz benimsedigi kriterlerden ödün vermemistir”

Açilis konusmalari ile baslayan programda, Rektör Çomakli, Atatürk Üniversitesi’nin 65 yil önce 2 fakülte, 135 ögrenciyle bir ortaokul binasinda ülkenin 6’nci üniversitesi olarak egitime basladigini söyledi.



Üniversitesinin ulu bir çinar oldugunu ifade eden Rektör Çomakli, “Kurtulusu baslatan sehir olarak tarihe geçen Erzurum ve üniversiteler kuran Atatürk Üniversitesi oldukça önemlidir. Üniversitemiz kuruldugu günden günümüze kadar benimsedigi kriterlerden ödün vermemistir. Bilimin akademik hayata yansimasi kadar sosyal, beseri ve insani hayata katkisini da hep ön planda tutmustur. Güçlü altyapisi ve beseri potansiyeliyle Atatürk Üniversitesi Türkiye genelinde yüksekögretime sundugu ciddi katkilarla “Üniversite Kuran Üniversite” sifatiyla anilmaktadir. Üniversite kuran üniversite sifati Atatürk Üniversitesini sadece kuruldugu sehri degil ülkemizdeki birçok üniversiteyi de ayni misyon ve vizyoner yaklasimi ile egitim hayatina kazandirdigini göstermektedir ”diye konustu.

“Üniversitemiz kalitenin simgesi olmustur”

Baskan Vekili Düzgün, Atatürk Üniversitesinin yetistirdigi ögrencilerle egitime büyük katki sundugunu söyledi.



Düzgün, “Üniversitemizin 65. akademik yilini kutlamanin mutlulugunu hep birlikte yasamaktayiz. Girisimcilik, bilimsel yenilik, inovatif düsünce ve gelisimi ön planda tutan, küresel ve yerel katma degeri olusturan üniversitemiz, sehrimizde yeniliklerin, farkliliklarin ve kalitenin simgesi olmustur. Gelistirdigi proje ve yetistirdigi ögrencilerle egitim sistemine çok büyük katkida bulunmustur. Düsünen ve sorgulayan, bilimin isiginda yürüyen Atatürk üniversitesi yüksek öngörüye sahip gençler yetistirmektedir.” ifadelerini kullandi.

“Heyecanliyim yuvamdayim”

Milletvekili Aydin ise “Heyecanliyim, yuvamdayim” diyerek sözlerine basladi.

Atatürk Üniversitesi’nin dünya ölçeginde bir egitim kurumu olduguna dile getiren Aydin, “Ögrencilik yillarimi da sayarsam 35 yildir aktif oldugum yuvamda kiymetli hatiralar yasadim. Kendimi buldugum yuvadayim. Kendinizi bulacaginiz en müstesna bir mekândasiniz ve çok sanslisiniz. Üniversiteler bilginin ögretildigi, paylasildigi, dagitildigi ve daha sonra insan hayatina katkida bulundugu çok önemli mekânlardir. Atatürk üniversitesi sadece bölgesinde degil, Türkiye ve dünya ölçeginde yetistirdigi akademisyenler ve ögretilen bilgi, beceri, teknik, patent ve donanimla gerçekten bir marka haline gelmis bir üniversitedir.” seklinde konustu.

“Bin yil önce ecdadimiz bu sehirde bir üniversite insa etmis”

Atatürk Üniversitesi’ni kazanarak yurdun farkli illerinden Erzurum’a gelen ögrencileri kutlayan Vali Memis, “Burada okurken hem akademik egitiminizi tamamlayin hem de sehri iyi taniyin.” dedi.

Erzurum’un tarihte de önemli bir egitim merkezi oldugunu vurgulayan Memis, “Bin yil önce ecdadimiz bu sehirde bir üniversite insa etmis” diyerek Çifte Minareli Medreseyi isaret etti.

“Malzeme destegi verecegime söz veriyorum”

Kentin tarihi eserlerinin yaninda birçok dogal güzellige de ev sahipligi yaptigini belirten, Memis, sözlerini su ifadelerle sürdürdü:

“Tortum selalesi ve Narman Peri Bacalarini mutlaka görün. Palandöken ise dünyanin en iyi kayak merkezlerinden biridir. Bütün gençlere tavsiye ediyorum. Erzurum’da bulundugunuz süre zarfinda mutlaka kayak yapmayi ögrenin. Valiligimize bagli kayak malzemelerinin bulundugu bir yer var. Buradan simdiden sizlere söylüyorum, tüm ögrencilerimize ücretsiz kayak malzemesi verecegiz. Sizler yeter ki kayak yapmayi ögrenin. Ben, Erzurum Valisi olmadan önce kayak bilmiyordum, burada ögrendim. Basta biraz zorlandim ama simdi Ejder Tepesi’nden asagi dahi inebiliyorum. Gençler, hepinize tavsiye ediyorum. Kayagi ögrenin çok güzel bir spor. Sizlere malzeme destegi verecegime söz veriyorum.”

“Helal kazanilan bir, besten daha büyüktür”

Ögrencileri pozitif ilimlerin bütün gereksinimleriyle egitmeye gayret ettiklerini aktaran Memis, “Ilkokuldan üniversiteye ve devamina kadar ilim, teknoloji fen, bütün dünyanin kabul ettigi ne gerekiyorsa sizlerin önüne sermeye gayret ediyoruz. Bizim batidan bir farkimiz var. Pozitif bilimlerde, bes birden her zaman büyüktür. Ancak bizim inancimiza ve etik degerlerimize göre helal kazanilan bir, besten daha büyüktür. Bizim farkimiz batidan budur.” diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA