Ikili Mesleki Egitim Uygulamasinin Açilisi Yapildi

Karabük Milli Egitim Müdürlügü ile KARDEMIR arasinda imzalanan Ikili Mesleki Egitim Uygulamasinin açilisi düzenlenen törenle yapildi.

Ikili Mesleki Egitim Uygulamasinin Açilisi Yapildi
Mesleki ve Teknik Egitim ögrencilerinin gerçek is ortamlarinda kalma sürelerinin artirilmasi ve egitim-istihdam-üretim üçgeninin güçlenmesi çerçevesinde imzalanan ‘Ikili Mesleki Egitim Uygulamasinin açilisi için KARDEMIR’de tören düzenlendi.

EKM Konferans Salonunda gerçeklestirilen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, KARDEMIR yöneticileri, Mesleki Egitim Merkezi Okul Müdürü Ahmet Çelebi ve ögrenciler ile veliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini yapan Vali Fuat Gürel, “Tüm gençlerimizin bir sekilde bir meslegi ögrenmesi gerekir. Bizler genelde veliler olarak çocuklarimizin akademik basarisi için ugrasiriz, Anadolu Liseleri, Fen Liselerine göndeririz. Gençlerimizin kendilerine göre yetenekleri var bu yöndeki çocuklarimizi yetenekleri dogrultusunda meslek liselerine gönderilmesinde fayda var. Devletimizde meslek liselerine çok önem veriyor, bu çerçevede basarili çocuklarimizin meslek liselerinde okumalarini arzu ediyoruz” dedi.

Ögrencilerin sanayi tesislerinde çok önemli isler icra edeceklerini belirten Gürel, “Bu fabrikalarda çalismak, üretim yapabilmek ve sanayinin bir parçasi olmak çok basit olmasa gerek. Bu fabrikalarda bulunmak, buralari ayakta tutabilmek önemli bir zeka ürünüdür. Çünkü buralarda da bilgi, beceri ve yetenege çok fazla ihtiyaç oldugunu düsünüyorum, bu anlamda sizlerin becerikli ve yetenekli gençler oldugunuzu düsünüyoruz. Okullarimizda teorileri aliyorsunuz, oralarda atölyelerimiz var sizin egitiminiz açisindan çok önemlidir, son yillarda özellikle Milli Egitim Bakanligimizin destekleri ile atölyelerimiz yenileniyor, güncelleniyor, bir kisim okullarimiz kalkinma ajanslarindan çok önemli destekler aliyorlar. Ama bunlar yetmez, burasi üretimin oldugu yer ve sizlerin meslegi ögrenebileceginiz bir yer, sizler iki gün teorik, üç gün pratik yapacaksiniz, pratik çok önemli, bizler 8-9 aylik egitim hayatinin son 10 günü staj yapardik bu bize yetmezdi ama sizler bu meslegi tamda ögrenecegiz yerdesiniz. Kardemir ülkemizin en önemli okullarindan bir tanesi, kuruldugu tarihten itibaren ülkemizin bütün sanayicilerini, isletmecilerini yetistirmis bir okul, bu ayni zamanda ülkemizin degisik noktalarinda baska fabrikalarin kurulmasina sanayinin gelismesine bir okul görevi görmüs bir isletme, simdi de sizleri yetistirecek sizler vesilesi ile insallah ülkemizin gelecegini daha ilerilere tasimis olacagiz” ifadelerine yer verdi.

Konusmanin ardindan KARDEMIR’in düzenledigi beceri egitimi sinavlari ve mülakatlarda basarili olan 30 ögrencinin ünite çekisleri ve yemin edilmesiyle devam eden program Vali Fuat Gürel ve protokol üyeleri tarafindan ögrencilere hediyelerin verilmesi ve hatira fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA