Ermenistan Askerleri, Azerbaycan Mevzilerine Ates Açti Açiklamasi 3 Yarali

Ermenistan askerlerinin sinirda ateskes ihlali yaparak Azerbaycan mevzilerini hedef almasi sonucu 3 Azerbaycan askerinin yaralandigi açiklandi.

Ermenistan ordusu, Azerbaycan sinirinda 12 Eylül’de yasanan çatismalarin ardindan provokasyonlarina devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, 23 Eylül yerel saatle 19.30’dan 23.40’a kadar Ermenistan Silahli Kuvvetlerinin sinirdaki Kelbecer illinin Zeylik ve Istisu yerleskelerindeki Azerbaycan ordusunun mevzilerini araliklarla ates altina aldigi bildirildi.

Açilan ates sonucu 3 Azerbaycan askerinin yaralandigi, yarali askerlere ilk müdahalenin yapildigi ve hayati tehlikelerinin olmadigi kaydedildi. Azerbaycan birliklerince misilleme atesi açildigi ve olayla ilgili tüm sorumlulugunun Ermenistan’a ait oldugunu belirtildi.

Azerbaycan-Ermenistan sinirindaki çatismalar

Iki ülke arasindaki çatismalar Ermenistan güçlerinin 12 Eylül gecesi Azerbaycan’in Daskesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan istikametlerinde genis çapli provokasyonuyla baslamisti. Ikinci Karabag Savasi’ndan sonra yasanan en büyük çatismada diplomatik temaslar sonucu iki ülkenin ateskes için anlastigi bildirilmisti. Azerbaycan çatismalarda 79 askerinin sehit oldugunu, 282 askerin ise yaralandigini açiklamisti. Ermenistan makamlari ise ölen ve kayip asker sayisini 207 olarak duyurmustu.
Kaynak: İHA