Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Konut Kampanyamiza Kulp Takmak Için Nice Yalan Ve Iftiralara Basvurdular'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Gençlerimize pozitif ayrimcilik yaptik. Amacimiz hayata yeni baslayan gençlerimizin konut sorunlarini simdiden çözmeye yardimci olmak. Buna da karsi çiktilar, konut kampanyamiza kulp takmak için akillara zarar nice yalan ve iftiralara basvurdular. Proje ve is yapmak yerine günlerdir nefeslerini bizim projemize çamur atmak için harciyorlar” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Konut Kampanyamiza Kulp Takmak Için Nice Yalan Ve Iftiralara Basvurdular'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan bir dizi program için Sakarya’ya geldi. Ilk olarak Sakarya Acil Durum Hastanesi, Büyüksehir Yatirimlari ve egitim yatirimlari ile yapimi tamamlanan diger projelerin toplu açilis töreni için Adapazari Demokrasi Meydani’na gelen Erdogan, programin ardindan Sakarya Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaskani Erdogan daha sonrasinda ise Serdivan Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Ilk Oyum Erdogan’a, Ilk Oyum AK Parti Gençlik Bulusmasi’na katildi.



“8 ay sonra birilerini seçimde inaniyorum ki siz deli edeceksiniz”

Programda gençlere seslenen Erdogan, “Sakarya’da siz gençlerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sakarya’ya 3 milyar 797 milyon lira olan eser, hizmet ve projeyi sehrimize kazandirmanin gururunu yasadik. 2023’e dogru giderken Sakarya’daki ebedi kardesligi bir kez daha yeniledik. Genç bir kiz kardesim diyor ki; 4 yildir seçim görmedik delileniyoruz, 8 ay sonra birilerini seçimde inaniyorum ki siz deli edeceksiniz. Çünkü onlar gençlik nedir bilmiyorlar, gençlik burada. Salonlara sigmayan su muazzam coskunuz için sizlere sükranlarimi sunuyorum. Gençler sadece son bir buçuk senede ülkemizin dört bir yaninda 25 gençlik bulusmasi yaptik. Bunlarin bir kismini Ankara’da, Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki Millet Kütüphanesi’nde gerçeklestirdik. Sehir ziyaretlerimizde gençlerimizle bir araya gelmeye özel önem veriyorum” dedi.



“Kimsenin sizi yalan yanlis bilgi ve bos vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin”

‘Ilk Oyum Erdogan’a, Ilk Oyum AK Parti’ye olarak belirledikleri kampanyayi Sakarya’dan baslattiklarini duyuran Erdogan, “Bugün burada Genel Merkezimizin yürütecegi bir kampanya baslatiyoruz. Adini ‘Ilk Oyum Erdogan’a, Ilk AK Parti’ye’ olarak belirledigimiz kampanyamizin baslangiç yeri iste burasidir, bu salondur. Verdiginiz oylarla ülkeyi 5 yil boyunca yönetecek Cumhurbaskanini, Meclis’te sizleri 5 yil boyunca temsil edecek milletvekillerini belirleyeceksiniz. Sandiga attiginiz oy pusulasindaki tercihinizde, kendi geleceginizi sekillendireceksiniz. Hiç süphesiz sizin umutlarinizi, hayallerinizi, geleceginizi istismar etmek için birileri ellerinden gelen her seyi yapacaktir. Gençleri kendi kisir siyasetleri için çantada keklik görenlere, en güzel cevabi siz vereceksiniz. Bu cevapta, sandikta tercihinizi Türkiye’miz için kimin ne yaptigini, hangi mücadeleyi verdigini, hangi kazanimlarini sagladigini bilerek yapmaniz olacaktir. Seçim günü yapacaginiz islem belki kisadir ama uzun vadeli sonuçlar doguracak öneme sahiptir. Oyunuza, yani iradenize, geleceginize sahip çikmanizi istiyorum. Hiç kimsenin sizi yalan yanlis bilgiler ve bos vaatlerle yönlendirmesine izin vermeyin. Fikri özgürlügünüze sahip çiktiginiz müddetçe kimse sizi yaniltamaz, kandiramaz, yanlis yönlendiremez. Eger sizi ben yaniltmaya çalisirsam bana da ayni tavri gösterin. Benim karsimda da özgürlügünüzden asla taviz vermeyin. Türkiye’nin gelecegi; zihni ve bedeni esir edilmislere degil, ancak fikri, vicdani hür, ufku açik gençlere emanet edebiliriz. Gençlik kollarimizin ilk oyum kampanyasi siz gençlerimize sadece kuru kuruya sandiga gitmeyi degil, orada kendi geleceginizi insa etmek için gereken fikri donanimi da kazandirmayi hedefliyor. Bu anlayisla seçime kadar kesintisiz bir sekilde devam edecek kampanyayla 81 vilayetimizin tamamindaki gençlerimize yönelik büyük bir gönül seferberligine çikiyoruz” diye konustu.



“Gençlerin sandiga gitme orani arttikça AK Parti’nin oyu artti”

Erdogan, “Bu bayrak yarisinda sizlerin arasindan çikacak; siyaset, bürokrasi, bilim, kültür, sanat, girisimci gençlerimize devredene kadar durmadan, gece-gündüz çalismayi sürdürecegiz. Sizden gerçek anlamda 1950’de baslayan çok partili siyasi hayata geçisin üzerinden 73 yil geçtikten sonra sandiga gidecek en büyük gençlik grubusunuz. AK Parti 2002 seçimlerinde nüfusu 65 milyon olan Türkiye’de 10 milyon 808 bin oy alarak gelmistir. Nüfusu yüzde 26 artan Türkiye’de biz oyumuzu arttirdik. Bu artisi gençlerimize borçluyuz. CHP gençlere güvenmiyordu, 25 yas meclisi çoluk çocuga mi birakacagiz ifadelerini kullaniyorlardi. Biz dedik ki Istanbul’un fethini gerçeklestiren genç 18 yasindaydi, biz o ecdadin torunlariyiz, biz gençligimize güveniyor ve inaniyoruz. Gençlerin sandiga gitme orani arttikça AK Parti’nin oyu artti. Insallah 2023 seçimlerinin yapildigi günde yine gençlerimizle omuz omuza yol yürüyecegiz” seklinde konustu.



“Gençlerimizin yakasindan düsün, gözlerini boyamaya çalismayin”

TOKI vasitasiyla gençler için yapilan pozitif ayrimciligin önüne geçebilmek için yalan ve iftiralara basvuruldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Kisir siyasi görüslerini, sapkinliklarini israrla gençlerimizin tamamina tesmil etmeye çalisanlar bos durmuyor durmayacak. Bu salondan onlara sesleniyorum; gençlerimizi rahat birakin, gençlerimizin yakasindan düsün, gençlerimize yalan söylemeyin, gençlerimizin gözünü boyamaya çalismayin. Bu ülkenin gençlerine sabah aksam karamsarlik asilamaktan vazgeçin. Gençlerimizi modern çagin köleleri haline getiremeyeceksiniz. Buradan tekrar ediyorum; CHP’ye, 6’li masanin etrafindan bulunanlara siz degil miydiniz gençlerin seçme yasini önce 25, sonra 18’e düsürmeye çalisirken bize karsi çikanlar. Gelecegimiz ve özellikle gençlerimiz için yaptigimiz her hizmetin önüne takoz olan siz degil miydiniz? Bu takoz siyasetinin son örnegini TOKI vasitasiyla baslattigimiz kampanyamizda bir kez daha yasiyoruz. Gençlerimize pozitif ayrimcilik yaptik. Amacimiz hayata yeni baslayan gençlerimizin konut sorunlarini simdiden çözmeye yardimci olmak. Buna da karsi çiktilar, konut kampanyamiza kulp takmak için akillara zarar nice yalan ve iftiralara basvurdular. Proje ve is yapmak yerine günlerdir nefeslerini bizim projemize çamur atmak için harciyorlar, ama biz hiçbirine kulak asmiyoruz. Siz kendinizi gelistirin, Allah’in izniyle büyük ve güçlü Türkiye’nin insasinin tamamlanmasinin önüne bunlarin hiçbiri geçemeyecektir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA