Meral Aksener, Izmit'te Abisi Nihat Gürer Adina Yapilan Spor Tesisinin Açilisina Katildi

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Kocaeli’nin Izmit ilçesinde abisi Nihat Gürer anisina yapilan spor tesisinin açilisina katildi. Konusmasinda abisi Gürer’i yad eden Aksener, "Adam satmayan, adam tuzaklamayan, ketum ve cesur bir adamdi. Bende onun için çok cesur oldum" dedi.

Meral Aksener, Izmit'te Abisi Nihat Gürer Adina Yapilan Spor Tesisinin Açilisina Katildi


Meral Aksener, Izmit Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Nihat Gürer Spor Tesisi’nin açilisina katildi.

Programda, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, CHP ve IYI Parti’den yetkililer de hazir bulundu. Aksener, burada yaptigi konusmada, 21 Ocak 2017 yilinda vefat eden abisi Nihat Gürer’i yad etti. Aksener, "Abimin kilit tasi, bu cumhuriyetin birligi, bütünlügü, milletin bekasi, milletin beraberligiydi. Çok daha enteresan bir yani var. Siyasi bir aileydik ama abim kisisel hiçbir talebi dile getirmemis, duayen bir politikaciydi. Soran herkese dogrusunu söyler, cebindeki 5 kurusu paylasirdi. Izmit’in mahpus baktigi dönemler vardir. O dönemde hapishanede bulunanlari ayirt etmeyen, herkesin eziyetinin karsisinda durmus bir insandi" dedi.



"Bende onun için çok cesur oldum"

"Abim benim için çok kiymetliydi" diyen Aksener, sözlerine söyle devam etti:

"Çok iyi bir babaydi. Karsimda 3 tane kizi oturuyor, ailesi her seyin üstündeydi. Çok iyi bir kocaydi ama çok da iyi bir abiydi. Çok iyi bir erkek kardesti, çok iyi bir arkadasti. Çok ketum bir insandi, iyiligi kötülügü anlatmazdi. Benim hayatimda ona benzeyen çok insanlar var. Sohbeti iyi, sakalasan ama ketum birisiydi. Adam satmayan, adam tuzaklamayan, ketum ve cesur bir adamdi. Bende onun için çok cesur oldum. Inanmis bir Müslümandi, samimi bir dindardi. Atatürk’ü çok seven bir ailenin ferdiydi"

"Biz bugün mutlulukla birlikte buruguz"

Kente Nihat Gürer Spor Tesisi’ni kazandiran Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet ise "Biz bugün mutlulukla birlikte tabii ki buruguz. Rahmetli Nihat abimizin adini, hatirasini, yasanmisliklarini, bu kente kattiklarini, bu kente olan dostlugunu, bu kentte biraktigi izi yasatmak, unutmamak ve unutturmamak için degerli genel baskanimiz ve degerli ailesinin de muvaffakiyetiyle beraber böyle bir tesis kazandirdik. Degerli il baskanlarimizin katkilariyla ve çalisma arkadaslarimizin özverisiyle, altyapi spor kulüplerimizin bize olan destegi, bu bölgede yasayan halkimizin da destegiyle birlikte bugün bir nisane onun adini yasatacak bir isim vermek üzere bir araya geldik. Bizim için kiymetli bir gün. Çünkü göreve geldigimiz günden bu yana istiyoruz ki bu kente emegi geçmis insanlar unutulmasin, bu kente eli degmis, iyiligi degmis insanlar unutturulmasin. O yüzden bir baslik atmistik, bir kez daha hatirlatmak istiyorum. ’Izmit vefalidir, Izmit unutmaz, Izmit Izmitlileri unutmaz, Izmit kendine deger katan büyükleri unutmaz, unutmamali’ diyoruz. Bizde bu çerçevede ’Rahmetli Nihat abimizin adini mutlaka bir yerde yasatmaliyiz. Onun kiymetini bilecek, onun hatirasini sürdürecek, gelecek nesillere aktaracak kiymetli yerler olsun’ dedik. Ilk olarak burayi tasarladik. Burada bir spor tesissi ihtiyaci vardi. Altyapi kulüplerimizi ve Sayin Genel Baskanimizi karsilayan çok degerli minik yavrularim ne zamandir ’Fatma abla, Fatma teyze bize tesis yap, biz idman yapamiyoruz’ demisti. Hemen burayi tespit ettik, kollari sivadik ve çok hizli bir sekilde imalatini gerçeklestirdik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA