Adana'da Hava Destekli Asayis Uygulamasi Açiklamasi 53 Gözalti

Adana’da hava destekli, 2 bin 200 polisle asayis uygulamasi yapildi. Uygulama genelinde çesitli suçlardan aranan 53 kisi yakalandi.

Adana'da Hava Destekli Asayis Uygulamasi Açiklamasi 53 Gözalti
Adana Emniyet Müdürlügü kent genelinde hava destekli, 2 bin 200 polisin katilimiyla asayis uygulamasi gerçeklestirdi. Kentin birçok noktasinda trafik ve asayis denetimleri yapildi.

Uygulamada, 17 bin 528 kisinin Genel Bilgi Taramasi (GBT) sorgusu yapilirken, çesitli suçlardan aranan 53 kisi yakalandi. Trafik yönünden 5 bin 740 araç kontrol edildi, çalinti 5 motosiklete el konuldu, 97 araca 237 bin 576 lira para cezasi yazildi, 18 araç trafikten men edildi.

Umuma açik yerlerde yapilan denetimlerde ise usulsüzlük tespit edilen 17 is yerine idari islem yapildi, kavsaklarda dilencilik ve saticilik yapmaktan 18 kisiye 4 bin 986 lira idari para cezasi uygulandi ve yasi küçük 6 kisiye adli islem yapildi.

Uygulamada araçlarda ve sahislarin üzerlerinde yapilan aramalarda, 11 ruhsatsiz tabanca, 11 sarjör, 97 mermi, 5 ruhsatsiz av tüfegi, 7 fisek, 2 kurusiki tabanca, 1 kesici aletin yani sira 2 kilo 167 gram esrar, 255 gram sentetik uyusturucu, 33 bin 728 uyusturucu hap ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürü Dogan Inci, merkez Seyhan ilçesine bagli Gülbahçesi Mahallesi’nde düzenlenen uygulamayi yerinde ziyaret etti. Uygulama kapsaminda durdurulan araçlarda içerisinde çocuk olanlara Inci, oyuncak hediye etti. Ayrica Dogan Inci, uygulama yapilan yerde çocuklarla sohbet etti.

“Vatandaslarimiz bu uygulamalardan çok memnun”

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Dogan Inci, “Bugün sehrimizin 5 bölgesinde 340 ekibimiz, 2200 personelimiz ile 50 noktada uygulama yapmaktayiz. Uygulamamiz sabahin erken saatlerinde basladi ve gece yarisina kadar devam edecek. Adana’nin huzuru için, tüm bölgelerde tüm personelimiz ile birlikte uygulamalarimizi yapiyoruz. Vatandaslarimiz bu uygulamalardan çok memnun” ifadelerini kullandi.

“Uygulamalari belirli periyotlarla yapacagiz”

Uygulamalari yil içerisinde belirli periyotlarla yapacaklarini aktaran Inci, “Gün içerisinde yakalamalarimiz oldu, ruhsatsiz tabancalar var. 2 kilo 350 gram esrar, 3 bin 500 civarinda sentetik ecza alindi. Daha da yakalamalar olacaktir. Hepimiz bu sehirde yasiyoruz. Çocuklarimizin güvenli caddelerde gezmesi için bu uygulamalari yil içerisinde belirli periyotlarla yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA