Ortamahalle'nin Gündüzü Ayri Gecesi Ayri Güzel

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Arnavut kaldirimli tas sokaklari, Osmanli dönemine ait evleri, çesmeleriyle ve sokaklariyla mahalle kültürünü bir bütün halinde yasatan Ortamahalle gündüzü ve gecesi ile güzel bir tabloyu andiriyor.

Ortamahalle'nin Gündüzü Ayri Gecesi Ayri Güzel
Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, ilçenin cazibe merkezi olan tarihi Ortamahalle’yi degerlendirdi. Baskan Ekim “Tarahi Ortamahalle Akçaabat Belediyesi ve Kültür Turizm Bakanligi isbirliginde aslina uygun olarak restore ediliyor.Restorasyon çalismalari kapsaminda tarihi binalar, binalarin bulundugu cadde ve sokaklardaki duvarlar, zemin aslina uygun olarak restore edilirken aydinlatma elemanlari da bu süreçte yenileniyor. Restorasyonla Ortamahalle bölgede tarih turizminin merkezi haline gelecek” dedi.

Ortamahalle’de bulunan tarihi konaklarin ziyaretçilerini adeta zamanda yolculuk yaptirdigina vurgu yapan Ekim “Sessiz ve yasanmisliklarla dolu konaklar; geçmise, bugüne ve gelecege taniklik etmis duvarlar var. Timurciler Konagi, Kanoglu Konagi ve Mehmet Efendi Konagi ve daha birçok konak; tarihin kalbine dokunabileceginiz müstesna yerlerdendir. St. Michael Kilisesi, tüm zorluklara sapasaglam gövdesiyle duruyor. 1200’lü yillardan beri hem tarihe taniklik ediyor hem de Ortamahalle’nin degisimine ve gelisimine. Bu tarihi yapi, varligini artik Ortamahalle Müzesi olarak devam ettiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA