Sullivan Açiklamasi 'Rusya'nin Ukrayna'daki Sözde Referandumunu Kabul Etmeyecegiz'

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Rusya’nin Ukrayna’da yapacagi herhangi bir sözde referandumun ABD tarafindan kabul edilmeyecegini açikladi.

Sullivan Açiklamasi 'Rusya'nin Ukrayna'daki Sözde Referandumunu Kabul Etmeyecegiz'


Ukrayna’dan ayrilarak tek tarafli olarak bagimsizligini ilan eden Donetsk ve Luhansk bölgeleri, Rusya’ya baglanmak için 23 ve 27 Eylül tarihlerinde referandum düzenleme karari almasinin ardindan açiklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, Rusya tarafindan yapilan herhangi bir "sözde referandumun" ABD tarafindan kabul edilmeyecegini söyledi.

Sullivan, ABD’nin Rusya’nin Ukrayna’da referandum düzenleme planlarini reddettigini belirterek, referandum planini "egemenlik ve toprak bütünlügü ilkelerine hakaret" olarak nitelendirdi.

“RUSYA’NIN EYLEMLERINI KESIN OLARAK REDDEDIYORUZ"

Rusya’nin Ukrayna’nin bazi bölgelerini ilhak etme isteginin ABD tarafindan asla taninmayacagini söyleyen Sullivan, "Bu gerçeklesirse, ABD, Rusya’nin Ukrayna’nin sözde ilhak edilmis bölgeleri üzerindeki iddialarini asla tanimayacak. Bu bölgeyi asla Ukrayna’nin bir parçasi olmaktan öte bir yer olarak tanimayacagiz. Rusya’nin eylemlerini kesin olarak reddediyoruz" dedi.



ABD, RUSYA’NIN SÖZ KONUSU BÖLGELERDEN ASKER TOPLAYACAGINI IDDIA ETTI

Sullivan ayrica, Rusya’nin savas alaninda büyük kayiplar verdikten sonra bu bölgelerde asker toplamak için harekete geçebilecegini ifade etti.

Bölgeden gelen kamuoyuna açik raporlarin Rusya’nin asker toplamak isteyebileceginin kaniti oldugunu öne süren Sullivan, Rusya’nin su anda Ukrayna güçlerine karsi mücadele etmesi için personel aradigini söyledi.



(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA