Cumhurbaskani Erdogan, Finlandiya Cumhurbaskani Niinisto Ile Güney Kore Devlet Baskani Suk-Yeol'u Tanistirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kurulu için geldigi ABD’nin New York kentinde, Finlandiya Cumhurbaskani Sauli Niinisto ile Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk-yeol’u tanistirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabinin ardindan temaslarini sürdürüyor. Cumhurbaskani Erdogan, BM Genel Merkezinde Finlandiya Cumhurbaskani Sauli Niinisto ile görüsmesinin ardindan yanlarina gelen Güney Kore Devlet Baskani Yoon Suk-yeol ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaskani Erdogan, sohbet sirasinda Finlandiya Cumhurbaskani Niinisto ile Güney Kore Devlet Baskani Suk-yeol’u tanistirdi.

Güney Kore Devlet Baskanindan Erdogan’a övgü

Güney Kore Devlet Baskani Suk-yeol, Cumhurbaskani Erdogan’in NATO’daki rolünü ve liderligini takdir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, Güney Kore Suk-yeol’un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakin zamanda Güney Kore’ye bir ziyaret planladigini belirterek, “Görüsmemiz lazim. Yapacagimiz çok isler var” dedi.

Suk-yeol ayrica esi Kim Kun-hee’nin Cumhurbaskani Erdogan’in esi Emine Erdogan’in ev sahipliginde New York’ta düzenlenen Türk mutfagi programina katilacagini da söyledi.



Öte yandan, Cumhurbaskani Erdogan, Banglades Basbakani Seyh Hasina Vecid ile de ayaküstü sohbet etti.
Kaynak: İHA