Polisin Alkollü Sürücü Ile Imtihani Açiklamasi Alkollü Sürücü Yanaklarini Gösterip 'Dudaklarim' Dedi

Aksaray’da alkollü araç kullanirken polise yakalanan uyanik genç sürücü alkolünü gizlemek için polisin uzattigi alkol metreye yanaklarini sisirip üflüyormus gibi yapip üflemeyerek polisi kandirmaya çalisirken, “Üflemiyorsun” diyen polis memuruna, yanaklarini asilarak, “Dudaklarim sisiyor nasil üflemiyorum” dedi. Polisin ret cezasini duyan sürücü 1.14 promil alkollü çikti.

Olay, Zafer Mahallesi Nevsehir Caddesinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, kentte huzur ve güven uygulamasi yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis subesi ve Trafik Tescil ve Denetleme Subesi ekipleri durumundan süphelendikleri 06 MMB 83 plakali otomobile ‘dur’ ihtarinda bulundu. Polisin ikazindan kaçmak isterken bekçileri geçemeyen sürücü Osman K. (20) ve yanindaki 4 arkadasi araçtan indirildi. Sürücünün ve arkadaslarinin üst aramasini yapan polis ve bekçiler sahislarda herhangi bir suç unsuruna rastlamadi.

Çakarli, sirenli, alkollü ve uyanik sürücü

Sahislarin üst aramasindan sonra araç üzerinde arama çalismasi yapan bekçi ve polis ekipleri direksiyonun hemen altina gizlenmis çakar lamba ve siren düzenegi tespit etti. Araçta siren ve çakar lamba çikmasi üzerine sahislarin üzerinde incelemesini artiran ekipler sürücüyü alkol testine sokmak istedi. Trafik polisinin getirdigi alkol metreye üflemek yerine sadece yanaklarini sisirerek üflemeyen sürücü bu kez ilginç diyalogu ile dikkat çekti. Alkol metreye üflemeyerek polisi kandirmaya çalisan sürücü polis memurunun defalarca “Üflemiyorsun” demesi üzerine önce parmaklariyla yanaklarini isaret etti sonra da elleriyle yanaklarini asilarak, “Dudaklarim sisiyor nasil üflemiyorum agabey” diye cevap verdi.

Ret cezasini duyunca 1.14 promil alkollü çikti

Alkom metreye üflemeyerek polis ekiplerini kardirmaya çalisan genç sürücü ile polisin ilginç diyalogu gülümsetirken, bir kez daha alkol metreyi uzatan polis memuru bu kez, “Ret çiktisi alirim 2 sene gider ehliyetin” deyince sürücü üflemeye karar verdi. Polisleri kandiramayacagini anlayan genç sürücü alkol metreye üflerken, yapilan test sonucunda 1.14 promil alkollü oldugu tesit edildi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan bin 823 TL para cezasi kesilirken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Üzerinde çakar düzenegi bulunan araçtan düzenek sökülürken araç, sürücünün alkolsüz arkadasina teslim edildi. Sürücü, ifadesi alinmak üzere Hasandagi Polis Merkezi Amirligine götürüldü.
Kaynak: İHA