Samsun Valiligi'nden 'Hirsizlik Operasyonu' Açiklamasi

Samsun Valiligi, 18 kisinin gözaltina alindigi hirsizlik operasyonunda 41 yil ve 19 yil kesinlesmis hapis cezasi bulunan 2 kisinin de yakalandigini, çok sayida ziynet esyasi ve paranin ele geçirildigini açikladi.

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligince Samsun genelinde 2022 yili içerisinde meydana gelen faili meçhul evden hirsizlik olaylarinin aydinlatilabilmesi için çalisma yürütüldü. Bu kapsamda, 18 olaya karistigi tespit edilen sahislarin yakalanmasi için bu sabah saat 06.00 itibariyla Samsun il merkezi, Kirikkale ve Kayseri’de 21 ekip ve 69 personelin katilim ile es zamanli operasyon yapildi.

Hirsizlik operasyonu hakkinda yapilan yazili açiklamada, “Yapilan operasyonda; 18 sahis yakalanarak gözaltina alinmis, yakalanan sahislardan birisinin hirsizlik suçlarindan 41 yil, birisinin de yine hirsizlik suçlarindan 19 yil kesinlesmis hapis cezasinin oldugu anlasilmistir. Operasyonda ayrica; hirsizlik malzemesi oldugu degerlendirilen ziynet esyasi ve bir miktar para ele geçirilmistir” ifadeleri kullanildi.

Samsun merkezli yürütülen operasyonla ilgili bir degerlendirmede bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, halkim huzuru ve güvenligi ile kamu düzeninin saglanmasi için suç ve suçlularla etkin mücadelenin bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da azim ve kararlilikla sürdürülmeye devam edilecegini belirterek, emegi geçen tüm personeli özverili gayretlerinden dolayi tebrik ederek, çalismalarinda kolayliklar diledi.
Kaynak: İHA