AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Yunanistan'i Sert Dille Uyardi

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Yunanistan’i sert bir dille uyararak, “Bu aziz milleti unutmayin, ona buna güvenerek haddinizi asmayin” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Yunanistan'i Sert Dille Uyardi


Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adiyaman’a gelen AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, ilk olarak Adiyaman Valiligini ziyaret etti. Kurtulmus’u burada Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adiyaman Milletvekilleri Ahmet Aydin, Halil Firat, Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Mustafa Alkayis karsiladi. Valilige çikarak seref defterini imzalayan Kurtulmus, Vali Mahmut Çuhadar’dan Adiyaman hakkinda bilgiler aldi.

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus ve beraberindekiler daha sonra Adiyaman Belediyesi’ne geçti. Belediye Baskani Süleyman Kilinç ve belediyenin birim müdürleri tarafindan karsilanan Kurtulmus, belediye seref defterini imzalayarak Baskan Süleyman Kilinç’tan çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Kurtulmus, yapilan görüsmeler sonrasi Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlügü bahçesinde AK Parti Gençlik Kollari tarafindan düzenlenen Adiyaman Gençlik Bulusmasi programina katildi.

CHP Genel Baskani Kemal Kilinçdaroglu’na tepki gösteren Kurtulmus, yaptigi konusmasinda, “Daha üç gün evvel cumhurbaskanimiz 250 bin sosyal konut projesini açikladi.

100 bin de arsa, muazzam bir sey. Simdiye kadar, bugün ki rakami bilmiyorum ama dünkü rakam 880 bin civarinda basvuru olmus, 250 bin ev için. Muhalefet tabi bundan rahatsizlik duyabilir onu anlarim, elestirebilir. Keske sunu söyle yapsaydiniz, biz olsaydik söyle daha iyi yapariz, der buraya kadar eyvallah. Ama utanmadan Türkiye’nin ikinci partisinin Genel Baskani Kiliçdaroglu, bugün gördünüz sosyal medya hesaplari üzerinden efendim yapilan cumhurbaskanimizin lansmanina yapmis oldugu 250 bin konutluk projenin ki bu proje, Türkiye’de biz bu kadar siyasetin içerisindeyiz en büyük konut projesi degil Türkiye’nin en büyük sosyal projesidir. Hayatta ev alamayacak, is yeri alamayacak insanlara belirli bir gelir sartinin altinda, aile geliri olmak sartiyla 18-30 yas araligindaki gençlere de kontenjanlar ayrildi. Bunlarin is yeri ve ev sahip olmalari için devlet büyük bir fedakarlik yapiyor aslinda. Ve çok düsük aylik yani çok küçük ödemelerle de ev ve is yeri sahibi olmalari da saglaniyor. Beyefendi kalkip ne diyor, buradan tabi Erdogan paralari toplayacak seçim kampanyasini finanse edeceksin diyor. Simdi böylesi büyük bir yalana ben ne diyeyim? Yani seviye bakimindan seviyenin bile ifade edemeyecegi en dip nokta bu. Yani tesekkür ederiz, tebrik ederiz bu kadar insani ev sahibi olma imkanina kavusturuyorsunuz ve bu kadar insana da ev sahibi olma hayalleri ümidi veriyorsunuz, dese büyüyecek ama burada bir yalan üretiyor. Zannediyor ki insanlar bu yalanlarina kanacak. Insan gidip suna dikkat eder sen bir muhalefet partisinin basindasin insan sunu demez mi, o kadar insan bu ise bu kadar ragbet ediyorsa bu isi anlayalim neymis. Inanin ki kampanyayla ilgili iki soru sorun bilmez. Eline birileri tutusturmus ’Erdogan seçim kampanyasini finanse edecek’ gibi yalan üzerinden söz söylüyorlar. Simdi biz buna ne diyebiliriz ki Allah akil versin. 50 bin kere bu yalanlardan dolayi tazminata mahkum oldular yine akillanmiyorlar. Yalan üstüne yalan ve bunu siyaset mekanizmasi haline getirdiler. Milletimize biz dogrulari anlatacagiz. Adiyaman’daki halka gidip sorun, eminim herkes Allah razi olsun diyor. Böyle bir kampanya ilan edilmis oldu bana sira gelir ya da gelmez ama Türkiye’nin devlet tarafindan 250 bin konutun yapilacak olmasi, su kadar is yerinin yapilacak olmasi 100 bin arsayla konut yapma imkaninin vatandaslarimiza verilecek olmasi büyük bir devletin destegidir, sosyal projedir. Millet Allah razi olsun diyor, bunlarda istedikleri kadar yalan söylesinler” diye konustu.



Yunanistan’a da çagrida bulunan AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, “Birileri nasil Ukrayna’nin sirtini sivazlayip Rusya’yla bir çatisma ortami dogurduysa ayni sekilde simdi Yunanistan’in sirtini sivazliyorlar. Yunanistan’a diyorlar ki aslansin, kaplansin dün de söyledik Maras’tan buradan da tekrarliyorum. Yunanistan’a tavsiyemiz, arada bir komsuluk hukukumuz var degil mi? Hem karadan hem de denizden komsumuz. Yunanistan’a tavsiyemiz sudur, bu aziz milleti unutmayin. Bu aziz millet kendisine karsi yapilan haksizliklara asla tahammül etmez ve Türkiye’nin köseye sikistirilmasina da müsaade etmez. Bu anlamda ona buna güvenerek haddinizi asan islerin içerisine girmeyin. Türkiye’yi taciz etmek Yunanistan’in haddi degildir. Vekalet eskiden terör örgütleri üzerinden yapiliyordu simdi yeni bir dönem baslatiyorlar vekil devletler biraz agir olur ama devletleri de sanki kendi vekilleriymis gibi kullanarak kendi güçlerini artirmaya çalisiyorlar. Yunanistan’a tavsiyemiz buna alet olmasinlar. Biz Türkiye ve Yunanistan olarak ikili masada her türlü görüsmeyi yapar, anlasamadigimiz konular olur ama anlastigimi konularda da mesafe kat ederiz. Sakin üçüncü ülkelerin, üçüncü taraflarin sözlerine kanarak Türkiye’yle bir düsmanlik, rekabet iliskisine girmesinler. Biz komsumuz Yunanistan ile komsuluk içerisinde sorunlarimizi müzakereyle çözebilecegimize inaniyoruz. Bunun için de Türkiye her platformda hakkini, hukukunu koruyarak Ege’de de hakkini korumaya çalisiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA