Ortaokul Ögrencilerine 'Disiplinlerarasi Etkilesim' Egitimi

Sinop Üniversitesi (SNÜ) Çocuk Üniversitesi koordinesinde ortaokul çagindaki 40 ögrenci, problem çözebilme becerilerini gelistirmek amaciyla çesitli alanlarda egitim aliyor.

Ortaokul Ögrencilerine 'Disiplinlerarasi Etkilesim' Egitimi
TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari Destekleme Programi çerçevesinde hazirlanan “STEM ile Gelecege Bakis: Disiplinlerarasi Etkilesim” isimli proje ile köylerde egitim gören 40 ögrenci, SNÜ Çocuk Üniversitesi koordinesinde farkli branslarda egitim aliyor. SNÜ Fen Bilimleri Alan Koordinatörü Ögretim Görevlisi Irem Üçüncüoglu’nun yürütücülügünü yaptigi projede ögrenciler 6 gün boyunca mühendislik tasarim, kodlama, matematiksel modelleme ve bilimsel sorgulamayi bütünlesik ele alan STEM odakli etkinlikler, sosyo-bilimsel konularda sanat ve spor etkinlikleri görüyor.

Sinop Üniversitesi Ögretim Görevlisi Irem Üçüncüoglu, küçük yastaki ögrencilere girisimcilik ve problem çözme gibi beceriler kazandirmaya çalistiklarini belirtti.

Üçüncüoglu, “4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari çagrisiyla ‘STEM Ile Gelecege Bakis: Disiplinler arasi Etkilesim’ adli projeyle Sinop Merkez ve köy okullarindan gelen 40 ortaokul ögrencisi ile birlikte burada fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerini içeren etkinlikler gerçeklestiriyoruz. Burada ögrencilerimizin 21. yüzyil becerilerinin gelisimine katki saglamak amaciyla çesitli etkinliklerimiz var. Ögrencilerimiz girisimcilik, elestirel düsünme, problem çözme, is birligi ile çalisma gibi becerilerini kazandirmaya çalisiyoruz. Günlük yasamdan problemler sunuyoruz onlara ve bu problemlerin içerisinde farkli disiplinlerin oldugunu ve bu disiplinleri günlük yasantimizda siklikla kullandigimizi aslinda fark etmelerini saglamaya çalisiyoruz” diye konustu.

Çesitli spor ve sanat etkinlikleri de yürüttüklerini dile getiren Üçüncüoglu, “Sanat etkinliklerinde çesitli düsünme becerilerini kullaniyorlar. 3 boyutlu tasarimlar, mühendislik tasarimlari, robotik kodlama yapiyorlar. 6 gün boyunca çocuklarimiz burada üniversitedeki hocalarimizla birlikte çesitli etkinlikleri sürdürüyorlar. Yaptiklari faaliyetlerde hem farkli üniversiteden ve kendi üniversitemizden hocalarimiz var. Iki gün öncesinde baslayan etkinligimizde Kirikkale Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi’nden hocalarimizla etkilesimleri gerçeklestirdiler” dedi.

Egitimler persembe günü kapanis töreniyle sona erecek.
Kaynak: İHA