Esenler TÜRGEV Safiye Ali Kiz Ögrenci Yurdu Açildi

TÜRGEV Esenler Safiye Ali Yüksekögretim Kiz Ögrenci Yurdu TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdogan ve Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu’nun katilimiyla açildi.

Esenler TÜRGEV Safiye Ali Kiz Ögrenci Yurdu Açildi


Ismini Türkiye’nin ilk kadin tip doktoru ve tip egitimi veren ilk kadini olan Safiye Ali’den alan TÜRGEV Esenler Safiye Ali Yüksekögretim Kiz Ögrenci Yurdunun açilisi aksam saatlerinde yurt önünde gerçeklestirilen törenle yapildi. Açilis programina Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdogan, TÜRGEV Yönetim Kurulu Baskani Fatmanur Altun da katildi.

Kuran tilavetiyle baslayan programda kurdele kesim töreniyle yurt hizmete açildi.

“Bu yurdu TÜRGEV’e tahsis ettik diye CHP’liler benim hakkimda suç duyurusunda bulundu”

Açilis programinda konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün Esenler’de çok anlamli bir açilis yapiyoruz. Esenler Istanbul’un en genç nüfusuna sahip olan ayni zamanda Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden Yildiz Teknik Üniversitesini barindiran. Ayni zamanda en genç nüfusa sahip olan ve gerçek anlamda hareketli dinamik bir ilçeye sahibiz. Bizim gelecegimizi temin edecek gençler için yurtlar açmamiz gerekiyor. Ben de bütün egitim hayatini yurtlarda geçirmis birisi olarak ve bu sehrin geleceginden de sorumlu birisi olarak bu tesisi yapmayi hem vicdani hem de insani sorumlulugumuz olarak gördük. Bu yurt belediyemiz tarafindan insa edildi. Insa edilirken belediyemize katki sunan Veli Demir ve Yasar Dönmez abilerimize huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Biz bu yurdu TÜRGEV’e tahsis ettik diye CHP’liler benim hakkimda suç duyurusunda bulundular. Suçum ne? Anadolu’dan gelen garip gruba çocuga yurt yapmak ben bu suçu islemeye devam edecegim. TÜRGEV’imizin yurdu 150 tane ögrencimize ev sahipligi yapacak” dedi.



“Bu camia yüz binlerce ögrenciye yurt ve burs hizmeti sagladi”

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdogan ise, “Bu camia yüz binlerce ögrenciye yurt ve burs hizmeti sagladi. Hayirseverlerin bagislarini ihtiyaç sahibi ögreniciyle bulusturdu. Belki böyle güvenli kapilar olmasa aileler kizlarini üniversiteye göndermeyecek TÜRGEV sayesinde birçok kiz çocugu üniversite, yüksek lisans, doktora egitimlerini aldilar. Güvenle emniyetle huzurla kendi hedeflerine yürüdüler. Bu vizyon Cumhurbaskanimizin egitimli kadinlar egitimli aileler olur vizyonuyla yola çikilmis vizyon. Bu hizmetleri yerine getiren destek veren bütün hayirseverlerimizi ben takdir ediyorum tebrik ediyorum. Hamd olsun bu ay yurtlarimiza yerlesmeyle ilgili bir sikinti yasanmadi. Devletimizin yurtlarinda yedek listeleri hiç olmadigi kadar azaldi. Yerlesme oranlari hiçbir sene olmadigi kadar daha yükseldi. Allah bu islerde emegi olan bu çocuklarimizin kendilerini gelistirme ihtiyaçlarini karsilamada destek veren kisi, kurum, kurulus hepsinden razi olsun. Hepsinin bu gayretlerine engel olanlara da artik bir dur demek lazim. Bunlardan vazgeçmek lazim. Bunlar bu ülkenin milletin ortak paydasi olan isler. Herkesin sahip çikmasi gereken meseleler insallah bu meselelere hep birlikte sahip çikariz” diye konustu.

Kaynak: İHA