Istanbul'da Merdiven Alti Ilaç Üretimi Yapan Örgüte Operasyon Açiklamasi 55 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da "merdiven alti" diye tabir edilen sekilde ilaç üretimi yapan örgüte yönelik polis operasyon düzenledi. Operasyonda belirlenen adreslerde toplam 55 kisi yakalanarak gözaltina alinirken, ekiplerin çalismalarinin sürdügü ögrenildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu ile Istanbul Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda, ’suç islemek amaciyla örgüt kurmak ve yönetmek’ , ’örgütlü olarak nitelikli dolandiricilik’ , ’suç gelirlerinin aklanmasi ve kisilerin hayatini ve sagligini tehlikeye sokacak biçimde bozulmus her türlü yenilecek ve içilecek seyleri veya ilaçlari tedarik etmek veya satmak ya da bulundurmak’ suçlari kapsaminda faaliyet gösterdikleri belirlenen süpheliler tespit edildi.

21 adreste es zamanli operasyonda 55 gözalti

Süphelilere yönelik 20’si Istanbul 1’i Zonguldak olmak üzere toplam 21 adreste yapilan es zamanli düzenlenen operasyonlarda, 55 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Düzenlenen operasyonlar sonucu çok sayida ruhsatsiz tabanca, cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayar, hard disk, flash bellek, açik hat, ilaç basma ve kurutma makinesi ele geçirildi. Ele geçirilen suç esyalari ile 500 kutu cinsel içerikli ilaç, 239 bin lira nakit para ve 60 gram altina ise Bassavcilik tarafindan re’sen el konuldu.

Çesitli hayvanlara da el konuldu

Öte yandan, suçtan elde edilen paralar ile alindigi tespit edilen çiftlikte yapilan aramalar çerçevesinde 2 adet kizil geyik, 1 adet ala geyik, 2 adet Avrupa muflon ismiyle bilinen yaban koyunu, 1 adet ceylan, 1 adet erkek tavus kusu, 2 adet emu deve kusu, 1 adet nando deve kusu, 1 adet siyah kugu, 2 adet alpaka, 2 adet cüce keçi oldugu belirlendi. Suçtan elde edilen çiftlige ve hayvanlara da yine resen el konuldu. Ayrica konuya iliskin 17 süphelinin yakalama çalismalari ise sürüyor.
Kaynak: İHA