Erzurum'da Ölümlü Trafik Kazalarinda Büyük Düsüs Saglandi

2022 yilinin ilk 8 ayinda Erzurum il geneli polis sorumluluk bölgesinde yapilan yogun denetim, bilgilendirme ve egitimler sayesinde ölümlü trafik kazalari bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 38 azaldi.

2021 yili Agustos ayi sonu itibariyle 9 vatandas trafik kazalarinda hayatini kaybederken bu yil ise ölü sayisi yüzde 33 azalarak 6 kisi hayatini kaybetti. Yaralanmali kaza sayisinda yüzde 1’lik bir artis olmasina ragmen yarali sayisi yüzde 3 oraninda azaldi. Bununla birlikte maddi hasarli kazalarda yüzde 6 artis, toplam kaza sayisinda da yüzde 4 artis meydana geldi.

Yetkililer tarafindan yapilan açiklamada, “Her geçen gün trafikte artan araç ve sürücü sayisina ragmen ölümlü kazalarda yasanan azalisin basta yasal sinirlarda araç kullanma aliskanligi ve emniyet kemeri kullanimindaki artisin olumlu etkisi oldugu düsünülmektedir. Trafik kazalarinin büyük çogunlugunun sürücü hatalarindan kaynakli oldugu gerçeginden hareketle Erzurum Emniyet Müdürlügü olarak sürücülerin hiz sinirlari, emniyet kemeri kullanimi ve yaya önceligi basta olmak üzere bütün trafik kurallarina uymalari öncelikli beklentimizdir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA