Edirne Valiligi Yunan Medyasinin Göçmen Geçisleriyle Ilgili Iddialarini Yalanladi

Edirne Valiligi, Yunanistan medyasinda yer alan ve Türkiye-Yunanistan sinir hattinda çekildigi iddia edilen göçmen geçisi görüntülerinin ve haberlerin asilsiz oldugunu açikladi.

Edirne Valiligi, Yunanistan medyasinda ve bazi sosyal medya hesaplarinda yer alan, düzensiz göçmen geçisine dair görüntülerin Türkiye-Yunanistan hudut hattina ait oldugu iddialara iliskin açiklama yapti.

"Yunanistan’in göçmenlere uyguladigi tutum defalarca tespit edildi"

Edirne Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, "Göçmenlere karsi takinmis oldugu insanlik ve hukuk disi tutum defalarca tespit edilmis, kayit altina alinmis ve zorla geri gönderilen göçmenlerin mülakatlarina yansimis olan Yunanistan’in uluslararasi kamuoyunu yaniltabilmek adina FETÖ’cü hesaplardan yapilan alçakça ve gerçekle örtüsmeyen paylasimlara itibar ettigini üzülerek takip etmekteyiz. Bahse konu paylasimlarda yer ve tarih bilgisi verilmedigi gibi bölgedeki gözetleme sistemlerine ait kayitlarin incelenmesi de dahil olmak üzere yapilan çok yönlü arastirmalarda iddialarin asilsiz oldugu anlasilmistir" ifadelerine yer verildi.



“Göçle mücadele konusunda gerekli tedbirler uluslararasi hukuk normlarina uygun olarak titizlikle alinmaktadir"

Yunanistan sinirinda görev yapan Hudut Birliklerinin envanterinde görüntülerde yer alan kamyonet tipi bir askeri aracin da bulunmadigi belirtilen açiklamanin devaminda, "Hudut Birliklerimiz, kolluk kuvvetlerimiz ve Göç Idaresi Müdürlügümüz tarafindan sinirlarimizda düzensiz göçle mücadele konusunda gerekli tedbirler uluslararasi hukuk normlarina uygun olarak titizlikle alinmaktadir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA