Bingöl Valisi Kadir Ekinci Açiklamasi 'Kerbela, Mazlumun Yaninda Durmayi Ögütleyen Ortak Acimizdir'

Muharrem ayi nedeniyle düzenlenen oruç açma programinda konusan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Kerbela, mazlumun yaninda durmayi ögütleyen ortak acimizdir. Insallah bizler de Kerbela’dan aldigimiz dersle, rengine, diline ve dinine bakmaksizin her daim zalimin karsisinda ve mazlumun yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci Açiklamasi 'Kerbela, Mazlumun Yaninda Durmayi Ögütleyen Ortak Acimizdir'
Bingöl Valiligi koordinesinde Muharrem ayinin 10. günü nedeniyle “Yas-i Matem Oruç Açma Programi” düzenlendi.

Merkez Bahçelievler Asagi Çarsi mevkiindeki bir isletmede düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, STK temsilcileri, Kaymakamlar, Il protokolü ve vatandaslar katildi.

Programda konusan Vali Kadir Ekinci, Karbela tarihini iyi anlamak gerektiginin altini çizdi. Vali Ekinci, "Bizler için Muharrem ayi, Asure günü ve Kerbela hadisesi önemli dersler içeren bir ibret tarihidir. Bu tarihi iyi okumak, iyi anlamak ve dogru dersler çikartmak zorundayiz. Bu anlamda Kerbela, mazlumun yaninda durmayi ögütleyen ortak acimizdir. Insallah bizler de Kerbela’dan aldigimiz dersle, “rengine, diline ve dinine” bakmaksizin her daim zalimin karsisinda ve mazlumun yaninda olmaya devam edecegiz. Muharrem ayi sadece Kerbela degil peygamberler tarihindeki önemli olaylarin vuku buldugu bir aydir. Birçok peygamber, Sah-i Sehidan Hz. Hüseyin ve daha nice yigit bu ayda yasadiklari örneklikle bizlere hakta sabir ve sebat etmeyi, fedakarligi, birligi ve beraberligi ögretmislerdir” diye konustu.

Kaynak: İHA