Yunanistan'ın uykularını kaçıracak! Abdülhamid Han için geri sayım başladı: Yunan basını 3 senaryoyu gündemine taşıdı

Türkiye'nin 9 Ağustos'ta göreve başlayacak olan dördüncü sondaj gemisi, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde paniğe neden olmaya devam ediyor. Yunanistan'ın uykularını kaçıran Abdülhamid Han sondaj gemisi anbean takip ediliyor. Yunan basını, Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemisi olan Abdülhamid Han için 3 senaryoyu gündemine taşıdı...

Yunanistan'ın uykularını kaçıracak! Abdülhamid Han için geri sayım başladı: Yunan basını 3 senaryoyu gündemine taşıdı
Yunanistan'ın uykularını kaçıracak! Abdülhamid Han için geri sayım başladı: Yunan basını 3 senaryoyu gündemine taşıdı
Yunanistan'da gündem Abdülhamid Han... Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın ilk görevi öncesinde son hazırlıklar tamamladı. Göreve çıkması için geri sayım başlayan Abdülhamid Han Yunanistan tarafından anbean takip ediliyor.

ATİNA MERCEK ALTINA ALDI

Yunan Kathimerini gazetesi, 'Türk sondaj gemisinin üç olası rotası' başlıklı haberinde Atina'nın Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki seyrine ilişkin farklı senaryoları mercek altına aldığı yazıldı.

Haberde, Abdülhamid Han'ın izleyeceği rota için 3 senaryoya yer verildi. Gazete en olası senaryo olarak Kıbrıs'ın kuzeyini işaret etti.

BİRİNCİ SENARYO

Haberde, sondaj için en olası alanların ilk sırasında KKTC'nin kuzeyinde kıta sahanlığı içinde yer alan bölge gösterildi.

İKİNCİ SENARYO

Kıbrıs'ın güneybatısı ikinci senaryo olarak gösterildi.

ÜÇÜNCÜ SENARYO

Gazetede, üçüncü senaryo olarak Abdülhamid Han'ın görev yapacağı bölge olarak, 28. meridyenin doğusu yani Rodos'un güneyi olabileceği iddia edildi.

ALARMA GEÇTİLER

CNN Greece de benzer senaryolara geniş yer ayırdı.

Abdülhamid Han için geri sayımın başladığını belirten CNN Greece Atina ve Lefkoşa'nın tüm adımları takip ettiğini belirtti.

Proto Thema gazetesi ise varış yeri ve rotası Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak sondaj gemisinin yanında en az iki eskort gemi bulunacağına dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN EN MODERN GEMİSİ

Yunan Ta Nea gazetesi Abdülhamid Han sondaj gemisini 'Türkiye'nin en modern, en güçlü gemisi' olarak tanımladı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5. GEMİSİ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle 'Mavi Vatan'daki filonun 'en güçlüsü' olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemisi olma özelliğini taşıyor.

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip gemi, son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 9 Ağustos'ta düzenlenecek törenle Taşucu Limanı'ndan ilk görev yerine uğurlanacak.