Kagithane'de Rezidanslara Dadanan Maskeli Kadin Hirsizlar Kamerada

Kagithane’deki rezidanslara dadanan maskeli kadin hirsizlar, bir günde 3 ayri adresten binlerce liralik döviz ve çok miktarda ziynet esyasi çaldi. Sikayet üzerine çalisma yapan Sadabad Polis Merkezi Amirligi ekipleri, emniyette toplamda 113 suç kaydi ve 11 adet aranmasi bulunan iki kadin hirsizi kiskivrak yakaladi. Hirsizlarin rezidanslara girip çiktiklari anlar ise güvenlik kameralarina yansidi.

Kagithane'de Rezidanslara Dadanan Maskeli Kadin Hirsizlar Kamerada


Kagithane Merkez Mahallesi’nde geçtigimiz Mart ayinda ögle saatlerinde iki ayri adrese yasanan olayda mahalledeki rezidanslara dadanan maskeli iki kadin hirsiz, kapisi açik ve güvenlik ekibinin dikkatli olmadigi anlarda rahat tavirlarla rezidanslara girmeye basladi.

Ilk olayda kadin hirsizlar, sokak içerisindeki rezidansa ellerini kollarini sallayarak girip Rafet K.’nin evinin kapisini zorlayarak içeriye girdi.

Binlerce liralik döviz ve ziynet esyasi çaldilar

Rezidanstaki daireye giren hirsizlar, evi dagitarak içeride arama yapti. Evin içerisinde sakli bulunan 3 bin dolar, bin 500 lira ve bir miktar ziynet esyalari çalarak evden disariya çikti. Hirsizlar ayni sekilde ellerini kollarini sallayip rezidanstan disariya çikip gözden kayboldu. Rafet K.’nin evinden çikan hirsizlar, daha sonra ayni mahalledeki bir baska cadde üzerindeki bir rezidansa girerek, buradaki Hanife Ilkay K.’nin evinin kapisini zorlayip içeriye girdi. Ayni sekilde evi dagitarak arayan kadin hirsizlar, evden ziynet esyalari çalarak kayiplara karisti. Olaydan 3 gün sonra ayni mahallede bir rezidansa daha giren 2 kadin hirsiz, evden 60 bin lira bin 600 euro, 700 dolar ve çok miktarda ziynet esyasi çalarak kaçti.

Kagithane polisi kadin hirsizlari yakaladi

Evleri soyulan Muhammet Elçi I., Rafet K. ve Hanife Ilkay K. durumu polise ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine harekete geçen Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Sadabad Polis Merkezi Amirligine bagli Suç Arastirma Büro ekipleri, binalarin ve sokakta bulunan güvenlik kameralarini tek tek inceleyerek hirsizlarin gittikleri yeri tespit etmeye çalisti. Polis ekipleri, saha çalismasi yaptigi sirada Cansu A. (22) ve Sultan C.’nin (32) üzerindeki ziynet esyalardan süphelenerek durdurup arama yapmak istedi. Bu sirada çalinan kolyenin oldugunu tespit eden Kagithane polisi, eskale uyan Cansu A. ve Sultan C.’yi yakalayarak gözaltina aldi.

Suç makinesi kadin hirsizlardan para fiskirdi

Hirsizlarin üzerinde arama yapan polis ekipleri Cansu A.’nin üzerinde 55 bin lira, 300 dolar, bin 550 Euro ve çok sayida ziynet esyasi ele geçirdi. GBT sorgusunda 50’den fazla suç kaydigi oldugu ögrenilen Cansu A.’nin 5 ayri suçtan arandigi tespit edildi. 80’in üzerinde suç kaydi olan ve 6 farkli suçtan aranmasi oldugu tespit edilen Sultan C.’nin üzerinde ise 5 bin 100 lira, 320 dolar ve ziynet esyasi ele geçirildi. Gözaltina alinan iki kadin hirsiz, emniyette islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece “evden hirsizlik” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hirsizlar ellerini kollarini sallayarak rezidanslara girdikleri anlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.
Kaynak: İHA