Vanli Kadinlar Akdamar Adasi'ni Gezdi

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan baslatilan “Vanli Kadinlari Dogal Güzellikler ile Bulusturuyoruz” projesi ile kadinlar tarihi Akdamar Adasi’ni gezdi.

Vanli Kadinlar Akdamar Adasi'ni Gezdi
Kadinlari kentteki tarihi ve dogal güzelliklerle bulusturan Van Büyüksehir Belediyesi, 40 günde 20 bin 300 kadini gezdirdi. Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi organizesinde gerçeklestirilen tarihi ve ören yerlerine geziler sürüyor. 4 farkli rotaya yapilan gezilere kadinlar yogun ilgi gösteriyor. Van Büyüksehir Belediyesine ait araçlarla belirlenen noktalardan ücretsiz olarak alinan kadinlar; Akdamar Adasi, Çatak Kanisipi Selalesi, Muradiye Selalesi ve Ishak Pasa Sarayi’na götürülüyor.

Proje bünyesinde bugün erken saatlerde Akdamar Adasi’na gitmek üzere yola çikan kadinlar, tarihi adayi gezerek bol bol hatira fotografi çektirdi. Burada kahvalti yapan kadinlar, tarihe yolculuk yaparak doganin tadini çikartti.

Akdamar Adasi’na Van Büyüksehir Belediyesince yapilan gezi sayesinde ilk defa geldigini anlatan Sefanur Erdem, “Ilk defa adaya gelme firsati buldum. Ada, tarihi ve dogasiyla muhtesem. Yapilan etkinlik çok güzel. Organizasyon çok güzel. Program sayesinde hem güzel dostluklar edinme firsatimiz oldu hem de uzun süre görmek istedigim Akdamar Adasi’ni gezdim. Bol bol fotograf çekerek bu anlari ölümsüzlestirdik. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Proje ile eylül ayi sonuna kadar 50 bin kadinin gezdirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA