Rusya Basbakan Yardimcisi Novak Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan, Türkiye'ye Gaz Tedarikini Görüstü'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda gerçeklesen görüsmenin ardindan Rusya Basbakan Yardimcisi Aleksandr Novak yaptigi açiklamada, "Yilda 26 milyar düzeyinde olan Türkiye’ye gaz tedariki konusuldu. Bu ciddi bir rakam. Ilk asamada, tedarikin bir kismi Rus rublesi ile ödenecek" dedi.

Rusya Basbakan Yardimcisi Novak Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan, Türkiye'ye Gaz Tedarikini Görüstü'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda Rusya’nin Soçi kentinde düzenlenen görüsmenin ardindan Rusya Basbakan Yardimcisi Aleksandr Novak önemli açiklamalarda bulundu. Rusya ve Türkiye’nin dogalgaz ödemesinin kismi olarak Rus para birimi ruble ile ödenmesi konusunda uzlastigini ifade eden Novak, "Yilda 26 milyar düzeyinde olan Türkiye’ye gaz tedariki konusuldu. Bu ciddi bir rakam. Ilk asamada, tedarikin bir kismi Rus rublesi ile ödenecek" dedi.



Ayrica iki ülke arasinda ticari ödemelerin yapilmasi için bankacilik sistemlerinin gelistirilmesi yönünde görüs alisverisinde bulunuldugunu belirten Novak, "Ticari sirketlerimizin ve vatandaslarimizin turistik gezilerde ödeme yapabilmeleri ve ticaret çerçevesinde para alisverisi yapabilmeleri için, üzerinde büyük anlasmalarin da yapildigi finansal bankacilik sistemini görüstük" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA