ING Türkiye 2022 Yili Ilk Yari Finansal Sonuçlarini Açikladi

ING Türkiye, 2022 yilinin ilk yarisina yönelik konsolide finansal sonuçlarini açikladi. Sermaye yeterlilik orani yüzde 17,43 olarak gerçeklesen ve konsolide aktif toplami 98,7 milyar TL olan banka, bu dönemde 62,6 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 72,2 milyar TL tutarinda kredi büyüklügü ile kaynak sagladi.

ING Türkiye 2022 Yili Ilk Yari Finansal Sonuçlarini Açikladi


ING Türkiye, 2022 yili ilk yari konsolide finansal sonuçlarini açikladi.

Bu dönemde konsolide aktif toplami 98,7 milyar TL olan ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik orani da yüzde 17,43 seviyesinde gerçeklesti ve vergi öncesi kâri ise 1,6 milyar TL oldu. 30 Haziran 2022 tarihi itibariyla toplam özkaynaklari 11,9 milyar TL olan ve toplam mevduatlari 60,9 milyar TL’ye ulasan bankanin ülke ekonomisine sagladigi kredi destegi de 62,6 milyar TL’si nakdî olmak üzere, toplam 72,2 milyar TL olarak gerçeklesti.

"Güçlü sermaye yapimizla, finansal tablolarimizda saglam performans sergiliyoruz"

Yilin ilk yarisini degerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Küresel çapta enflasyonun öne çiktigi ve bölgemizde yasanan karisikliklarin dünya ekonomisine yönelik zorlu etkilerinin hissedildigi bu dönemde, müsterilerimizin, paydaslarimizin ve çalisanlarimizin yaninda olmaya ve Türkiye ekonomisine katkida bulunmaya devam ediyoruz. Güçlü sermaye yapimizla, finansal tablolarimizda saglam performans sergiliyoruz. Bu dogrultuda, yil sonuna göre mevduatta yüzde 16 oraninda büyüme gösterdik ve aktif büyüklügümüzde de yil sonuna kiyasla yüzde 11 artis kaydettik. Ayrica, ülke ekonomisine sagladigimiz kredi destegini yil sonuna göre yüzde 14 oraninda artirdik” dedi.



"Isletmelerin hayatlarini kolaylastirmak için dijital ve esnek hizmetler gelistiriyoruz"

Dijital liderlik yolunda güçlü adimlar atmayi sürdürdüklerini vurgulayan Gökgöz, “Subelere de kaliplara da sigmayan bankacilik anlayisimiz dogrultusunda isletmelerin hayatlarini kolaylastirmak için dijital ve esnek hizmetler gelistirmeye devam ediyoruz. Sahis isletmelerine uçtan uca dijital bir deneyim yasatarak ING’li olma imkâni sagliyoruz ve bu hizmeti saglayan öncü kurumlar arasinda yer aliyoruz. Bununla beraber, isletmelere destegimizi kesintisiz olarak sürdürmek ve nakit ihtiyaçlarini karsilamak için ING KOBI Aninda Kredi ile dijital kanallarimiz üzerinden kredi firsatlari sunuyoruz. Ayrica, isletmelerin ticarette güçlenmelerine katkida bulunmak amaciyla is ortakliklari gerçeklestiriyoruz. Son olarak, Hepsiburada ile gerçeklestirdigimiz is birligi kapsaminda Hepsipartner Is Ortagim platformuna dahil olan saticilara ekstra avantajlar sunuyoruz” diye konustu.



"Sürdürülebilirlik baglantili 300 milyon euro tutarindaki sendikasyon islemini yüzde 100 oraninda yeniledik"

Sürdürülebilir bir dünya hedefiyle ilerlediklerini aktaran Gökgöz, “Sürdürülebilirlik alaninda öncü adimlar atan bir grubun parçasi olarak, sürdürülebilir bir gelecek insa etme hedefiyle çalisiyor ve uluslararasi deneyim ve uzmanligimizi ülkemize aktariyoruz. Bu dogrultuda geçen sene gerçeklestirdigimiz ve bankamizin sürdürülebilirlik baglantili ilk sendikasyon kredisi olma özelligini tasiyan toplam 300 milyon euro tutarindaki islemi yüzde 100 oraninda yeniledik. Bu islemle saglanan kaynagin hem müsterilerimiz hem de ülke ekonomisi açisindan katki saglayacagina inaniyoruz” seklinde konustu.



"Çalisanlarimizi desteklemeyi önceliklendiriyor ve esneklikler dünyamizi genisletiyoruz"

Çalisan mutlulugu için esnek ve yenilikçi olmayi basarinin anahtari olarak gördüklerini aktaran Gökgöz, “Bu dönemde çalisanlarimizi desteklemek önceliklerimiz arasinda yer aliyor. Bu kapsamda, esnek çalisma sartlarinin öncüsü ING olarak, çalisanlarimiz için esneklikler dünyamizi genisletmeyi de sürdürüyoruz. Esnek çalisma modelleri ile sektörde fark olusturan yeniliklere imza atan bir kurum olarak, Flexi Kariyer ve Flexi Izin gibi yenilikçi uygulamalarimiz ile esnekligi sadece çalisma modelleri ile sinirlamiyor, IK uygulamalarimiza bütüncül olarak yansitiyoruz” ifadelerini kullandi.

Dijitallesme vizyonu dogrultusunda, daha kolay bir bankacilik deneyimi sunmak için ING Mobil’e yeni özellikler eklemeyi sürdüren banka, kullanicilarina ING Mobil üzerinden Istanbulkart’a bakiye yükleme özelligi sundu.
Kaynak: İHA