Darende'de Bal Sagim Ve Süzme Mesaisi

Malatya’nin Darende ilçesinde bal üreticilerinin bal sagim ve süzme mesaisi basladi. Aricilar, kovanlardan hasat ve süzme telasi yasiyor.

Darende'de Bal Sagim Ve Süzme Mesaisi
Darende ilçesinde Mayis ayindan bu yana genis ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda aricilik yapan üreticiler, bal hasadina ve süzme islemine basladi.

Kavurucu sicakta taktiklari maskelerle çalisan üreticiler, arilari kovanlardan uzaklastirmak için duman çikaran körük yardimiyla kovanlardaki petekleri çikariyor.

Sicak havalara ragmen islerini severek yaptiklarini belirten üretici Muzaffer Keles, tamamen dogal ortamda üretilen ballarinin son derece kaliteli oldugunu ve birçok bölgeden ve yurt disindan alicilari oldugunu söyledi.



Ürettikleri balin adeta bir ilaç gibi oldugunu da belirten Keles, “Bizim bu ballar ilaç niyetinedir. Ballarimiz tamamen dogal ortamda ve katkisiz bir sekilde üretiliyor. Biz simdi burada bal sagimi gerçeklestiriyoruz. Hasattan sonra balimizi süzüyoruz ve kavanozlara koyarak satisa hazir hale getiriyoruz. Ürettigimiz ballar tamamen Darende yaylalarinda üretilen ballardir. Yaylalarimiz bitki örtüsü bakimindan oldukça zengindir vatandaslarimiz Darende’de üretilen bali gönül rahatligi ile tükete bilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA