Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Konya'mizin Misafirperverligini Dünyaya Tanitacagiz'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci “Cuma Bulusmalari” çerçevesinde Nisantas Mahallesi Adnan Sürmegöz Nisantas Köse Camii’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Konya'mizin Misafirperverligini Dünyaya Tanitacagiz'
Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin her hafta farkli bir mahallede gerçeklestirdigi Cuma Bulusmalarinin bu haftaki adresi Nisantas Mahallesi oldu. Baskan Pekyatirmaci Adnan Sürmegöz Nisantas Köse Camii’nde kilinan Cuma namazinin ardindan esnaf ve mahalle sakinleriyle görüserek onlardan gelen istek ve önerileri dinledi.

“Konya’daki kardeslik ortami tüm dünyaya örnek olacak”

Konya’nin 9-18 Agustos tarihleri arasinda yapilacak olan 5. Islami Dayanisma Oyunlari ile uluslararasi arenada büyük bir organizasyona ev sahipligi yapacagini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, "Bu organizasyonda 56 ülkeden 4 bin 200 sporcuyu sehrimizde misafir edecegiz. Hem sehrimizi tanitacak, hem de sehrimizin misafirperverligini 56 ülke özelinde tüm dünyaya göstermis olacagiz. 5. Islami Dayanisma Oyunlari için Konya’da en basindan bu yana hummali bir hazirlik devam ediyor ve artik olimpiyatlara sayili günler kaldi. Bu organizasyonun basarisi için çaba ve gayret sarf eden Gençlik ve Spor Bakanligimiz basta olmak üzere Konya Büyüksehir Belediyemiz ile merkez ilçe belediyelerimiz ve paydas olan tüm kurumlarimiz ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyuyorlar. Tüm Islam ülkelerinin gözünün Konya’da olacagi ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in açilisina tesrif edecekleri 5.Islami Dayanisma Oyunlari’nin basarili bir sekilde tamamlanmasini diliyorum. Buradaki kardesligin tüm dünyaya örnek olmasi temennisiyle tüm hemsehrilerimizi açilis törenine ve sonrasinda oynanacak olan müsabakalara davet ediyorum. Ayrica, müsabakalarda mücadele edecek tüm misafir sporcularimiza basarilar diliyorum” dedi.

5. Islami Dayanisma Oyunlari’nin tanitimina ve sehir ekonomisine de önemli kazanimlar saglayacagini ifade eden Baskan Pekyatirmaci, “Konya’ya gelen tüm misafirlerimizi basta Sille ve Tropikal Kelebek Bahçesi olmak üzere sehrimizin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarini ziyaret etmeye, Konya’nin güzelliklerini görmeye davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA