Ahududu Bu Yil Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin kirsalda kalkinmayi saglamak ve nitelikli ürünleri çiftçiyle bulusturmak amaciyla Tarim AS marifetiyle yürüttügü ‘Kaliteli Ahududu Yetistiriciligi Projesi’nde yeni dönem ahududu hasadi basladi. Bu yil fiyati 60 ila 80 lira arasinda satilan ahududu üreticinin yüzünü güldürdü.

Ahududu Bu Yil Üreticinin Yüzünü Güldürdü


Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Kirsal Hizmet Dairesi ve TARIM AS araciligiyla sagladigi desteklerle toprak bereketleniyor, çiftçinin yüzü gülüyor. Büyüksehir Belediyesi’nin sagladigi katkilarla yüksek verimli fide ve fidanlarla üretimde verimlilik artarken, Kestel ilçesinde ahududu hasadi bereketli basladi.

Kestel’de ahududu üretiminin yogun yapildigi Kozluören Mahallesi’ndeki hasat törenine Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Süleyman Çelik, Kestel Belediye Baskani ve Önder Tanir, Tarim Il Müdürü Hamit Aygül, Uludag Ihracatçilar Birligi Baskan Yardimcisi Senih Yazgan ve üreticiler katildi.



Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Süleyman Çelik, törende yaptigi konusmada, "2019, 2020 ve 2021 yillarinda 1 milyon 515 bin 807 fidan dagitimini gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Bu fidanlarin maliyeti ise 8 milyon 900 bin liradir. 2022 hibeli fidan destegi projemizde Bursali üreticilerimize 2,5 milyon yaban mersini, ahududu, aroia fidani ve çilek fidesi destegi sagladik. 2023 yili hedefimiz ise 5 milyon fidani üreticimizle bulusturmak. Bursa Türkiye’deki ahududu üretiminin yüzde 97’sini karsiliyor. 2021 yilinda üretim 5 bin tondur. Tüm üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmesini temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA