Yedisu Kaymakami Kaya Açiklamasi 'Keneye Karsi Bölgemize Hem Sülün Hem Keklik Salinimi Yapacagiz'

Bingöl’ün Yedisu Kaymakami Mehmet Kaya, kene ile mücadeleyi daha etkin bir sekilde sürdüreceklerini belirterek, "Bu çerçevede Doga Koruma ve Milli Parklar Bingöl Sube Müdürlügü ile görüsmemiz sonucu bölgemize hem sülün hem keklik salinimi yapacagiz" dedi.

Yedisu Kaymakami Kaya Açiklamasi 'Keneye Karsi Bölgemize Hem Sülün Hem Keklik Salinimi Yapacagiz'
Yedisu ilçesinde son günlerde artan kene vakalari sonrasinda halki bilgilendirme faaliyetlerine de hiz verildi.

Kene vakalarina karsi vatandaslarda duyarliligi artirmak adina Kabaoluk köyü Kürdan Mahallesi’ndeki taziye evinde vatandaslara Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligi hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi. Toplantiya Ilçe Kaymakami Mehmet Kaya, Belediye Baskan Vekili Zeki Sünme, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yüzbasi Dr. Emre Cihan Ates, ilçe hekimi Dr. Oguzhan Türktan, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Vekili Muhammed Ali Günes, diger kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Ilçe genelinde keneyi basite alma durumunun söz konusu oldugunu aktaran Kaymakam Kaya, "Bilinçlendirme faaliyetlerini ne kadar çok yaparsak bu vakalarin olumsuz sonuçlarinin sayisinin azalacagi kanaatindeyiz. Bugün burada muhtarlarimiza, vatandaslarimiza doktorumuz tarafindan egitim verildi.

Bundan sonra da kene ile mücadeleyi daha etkin bir sekilde sürdürecegiz. Bu çerçevede ayrica Doga Koruma ve Milli Parklar Bingöl Sube Müdürlügü ile görüsmemiz sonucu bölgemize hem sülün hem keklik salinimi yapacagiz. Bunun yaninda da MAK kararlarina alinmasi için bölgemizde avin yasaklanmasi için teklifte bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA