Yenisehir'de Özel Gereksinimli Bireylere 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Semineri

Diyarbakir Yenisehir Belediyesi’ne bagli Engelsiz Yasam Merkezi’nde madde bagimliligiyla mücadelede farkindalik olusturmak amaciyla özel gereksinimli bireylere yönelik olarak “En Iyi Narkotik Polisi Anne” semineri düzenlendi.

Yenisehir'de Özel Gereksinimli Bireylere 'En Iyi Narkotik Polisi Anne' Semineri
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Engelsiz Yasam Merkezi’nde özel gereksinimli bireylere yönelik olarak düzenlenen “En Iyi Narkotik Polisi Anne” seminerini Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi ile Diyarbakir Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Türkiye Uyusturucu ve Uyusturucu Bagimliligi Izleme Merkezi (TUBIM) Büro Amirligi’nde görevli egitici narko rehberler sundu.

TUBIM Büro Amirligi’nde görevli egitici narko rehberlerin yapmis oldugu sunumda madde bagimliliginin toplumsal halk sagligi sorunu olduguna deginerek, ‘’Herkesin bagimli olma riski bulunmaktadir. ‘Benim çocugum yapmaz!’ anlayisi yanlistir. Bizler ‘en iyi narkotik polisi anne’ projemiz çerçevesinde çocuklarin madde kullanimina baslanmasinin önüne geçmek ve kullaniminin basinda fark edilerek engellenmesini amaçlamaktayiz. Bu çerçevede 8 aylik zamanda 5 bin 760 özel güvenlik görevlisine, bin 248 kamu görevlisine ve 5 bin 66 anne olmak üzere toplamda 12 bin 74 kisiye narko rehber egitimi verdik. Yenisehir Belediyesi’ne bagli Engelsiz Yasam Merkezi’nde düzenlemis oldugumuz seminerimiz dahilinde da özel gereksinimli bireylerimize ve egitmenlerimize basta madde bagimliligi olmak üzere kötü ve zararli aliskanliklarin altinda yatan nedenler, ebeveynlerin çocuklarda madde kullanimina dair dikkat etmesi gereken süphe uyandiran tutum ve davranislar, madde kullanan bireylere karsi yaklasim tarzi ve çözüm önerileri konularinda bilgilendirme yaptik. Bizlere Kurumlarinda seminer verme imkani veren ve desteklerini sunan Yenisehir Kaymakami ve Yenisehir Belediye Baskanvekili Murat Besikci’ye çok tesekkür ediyoruz’’ denildi.

Seminer sonunda Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlilerince, madde bagimliligi, zararlari ve madde bagimliligiyla ilgili destek alabilecekleri kurumlarin bilgilerinin yer aldigi brosürler dagitildi.
Kaynak: İHA