Ünlü Sarkiciya Bir Tepkide Sivas'tan

Ünlü sarkici Gülsen’in, imam hatiplilere karsi sarf ettigi sözlere bir tepkide Sivas’tan geldi.

Ünlü Sarkiciya Bir Tepkide Sivas'tan


Ünlü sarkici Gülsen’in Nisan ayinda gerçeklesen bir konserinde kullandigi ifadeler tüm Türkiye’de tepkilere neden oldu. Sosyal medyada hizla yayilan görüntülerde Gülsen’in konser esnasinda bir kisiyle ilgili olarak "Imam Hatipte okumus daha önce kendisi. Sapikligi oradan geliyor herhalde" dedigi duyuldu. Bu sözlerin ardindan çok sayida sosyal medya kullanicisi ünlü sarkiciya tepki gösterdi. Gülsen’in sahnede imam hatip liselilere yönelik söyledigi sözlerinden dolayi Önder Sivas Imam Hatipliler derneginde basin açiklamasi yapildi. Dernek binasinda yapilan açiklamada konusan Sivas Önder Imam Hatipler Dernegi Baskani Hüseyin Duman, ünlü sarkici hakkinda suç duyurusunda bulunacaklarini söyledi.



"Her türlü ayristirici yaklasimi çirkin ve tehlikeli görüyoruz"

Önder Sivas Imam Hatipliler Dernegi Baskani Hüseyin Duman, her türlü ayristirici yaklasimi çirkin ve tehlikeli gördüklerini ifade ederek," Okul türleri içinde Imam hatip okullarini tercih ederek bu okullarda egitim almak isteyen her bir vatandasimizin tercihi, tipki diger okul türlerini tercih eden vatandaslarimizda oldugu gibi temel bir haktir ve saygiya layiktir. Bu husus temel insan haklari ve anayasamiz açisindan gayet açiktir. Imam hatip okullarinin mezunlari ve mensuplari olarak farkli okul türlerine ve bu okullarda okuyan ögrencilerimize yönelik her türlü ayristirici yaklasimi çirkin ve tehlikeli görüyoruz. Imam hatip okullari her türlü siyasi ve ideolojik tartismalarin disinda kalarak basarilariyla gündem olacaktir. Ancak zaman zaman kendi çikarlari için suni gündem olusturmak isteyen, bu okullara ve mensuplarina saldirarak, hakaret ederek içlerindeki önyargiyi, kini ve nefreti disa vuran zavalli kisiliklere de üzülerek sahit oluyoruz. Gülsen isimli bir sahsin konser sirasinda imam hatip okullarina, bu okullarda okuyan ögrenci ve ögretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunmasi toplumu alenen kin ve düsmanliga sevk etmektir. Imam hatip okullarinin mensuplarina ve mezunlarina ayni zamanda toplumun tamamina saygisizliktir. Bu çirkin ithami ve iftirayi söz konusu sahsin kendisine aynen iade ediyoruz. Imam hatip okullarina ve mensuplarina yönelik bu saygisizligindan dolayi kendisini siddetle kiniyoruz" dedi.



"Sikayetçi olacagiz"

Sikayetçi olacaklarini söyleyen Duman," Bugün imam hatip okullarimizda okuyan yaklasik bir buçuk milyon ögrenciyi, bu ögrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanlari dikkate aldigimizda on milyona yakin bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlariyla oynamaktir. Bu terbiyesizligi asla sineye çekmeyecegimizi, hukuk önünde hesap soracagimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Toplumumuzu, aile yapimizi ve neslimizi ifsat etmeyi kendisine vazife bilen bu saygisiz sahis için tüm imam hatip okulu mezunlarini ve mensuplarini, halkimizi hukuk önünde hesap sormaya davet ediyoruz. Önder Imam Hatipliler Dernegi mensuplari olarak bugün tüm illerimizde bu açiklamayi sizlerle paylasiyoruz. Ardindan Cumhuriyet Savciliklarina söz konusu sahis hakkinda hukuki islem yapilmasi için suç duyurusunda bulunacak, sikayetçi olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA