Türkiye'nin En Büyük Ikinci Kütüphanesi Sahinbey' Yapiliyor

Sahinbey Belediyesi tarafindan Akkent Mahallesi’ne yaptirilan Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesinin kazi çalismalari sürüyor.

Türkiye'nin En Büyük Ikinci Kütüphanesi Sahinbey' Yapiliyor
Egitime yaptigi yatirimlarla adindan sikça söz ettiren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesini Gaziantep’e kazandiracak. 40 bin metrekarelik alana yapilacak olan Sahinbey Millet Kütüphanesi grup çalisma salonlari, çocuk kütüphanesi, engelsiz yasam kütüphanesi, yemekhane, kafeterya ve ücretsiz internet hizmetleri ile Gaziantep’te ilk Türkiye’nin ise en büyük ikinci kütüphanesi olacak

’’Sehrimizin önemli bir ihtiyacini karsilayacak’’

Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesinin Sahinbey’e yapilacagi müjdesini veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, "Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olacak olan ve 40.000 m2 insaat alanina sahip olan kütüphanemizin kazi çalismalari hizla devam ediyor. Eylül ayi basinda temelini atip, Cumhuriyetimizin 100. Yili olan 2023 yili içerisinde kütüphanemizi gençlerimizin ve kitap severlerin hizmetine sunacagiz. Bu proje bizi çok heyecanlandiriyor. Insallah kitap severlerimiz ve ögrencilerimizi 1 yil sonra kütüphanemizle bulusturacagiz. Kütüphanemizin simdiden sehrimize ve Sahinbey’imize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA