Türk Diyanet Vakif- Sen'den Gülsen'e Kinama

Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskan Yardimcisi Hilmi Sanli, sarkici Gülsen’in imam hatip okullarina yönelik sarf ettigi sözleri kinadi.

Türk Diyanet Vakif- Sen'den Gülsen'e Kinama
Gülsen’in sanatçi olmaktan daha çok, ayristirici, kinci, asagilayici söz ve tavirlarini kinadigini ifade eden Sanli, "Madde ile maneviyatin, ruh ile cesedin, ilimle irfanin birlestigi, insanligin hizmetine kosacak nesiller yetistiren imam hatip liselerine hakaret eden sözde sanatçi Gülsen’i kiniyorum. Imam hatip neslini asagilamaya çalisan bu zavalli sözde sanatçiyi özür dilemeye ve bir daha sahneye çikmamaya davet ediyorum. Bir asirdir ’imam hatip mektebi-okulu-lisesi’ adiyla egitim sistemimizde yerini alan imam hatip okullarinin temel misyonu, egitim ögretimde bütüncül bir yaklasimi esas alip fizik-metafizik, madde-mânâ, dünya-ahiret dengesini ve iliskisini gözeterek varliga, hayata, bilime ve sanata tevhîdî bir anlayisla bakan, hayatin her alaninda erdemleriyle var olan, tarihî ve kültürel mirasimizi özümsemis, ailesine, çevresine, ülkesine ve bütün insanliga faydali olma idealine sahip, Kur’an-i ve sünnet ekseninde bilgi ve hikmetin yolundan giderek medeniyetimizin ihyâ ve insâ sürecinde sorumluluk alan öncü nesillerin yetistirilmesi olmustur. Imam hatipli sadece imam degildir. Mühendistir, doktordur, akademisyendir, esnaftir, tüccardir, ziraatçidir, veterinerdir, ögretmendir, hukukçudur. Velhasil Imam hatipli toplumun her katmaninda ve her kademesinde vardir. O toplumun kendisi ve özetidir" dedi.

Imam hatip liseleri, güven, sadakat, sevgi, sabir, samimiyet ve ihlas oldugunu belirten Sanli, "Imam Hatipliler, kula kullugu degil, Allah’a kullugu esas alan misyonun temsilcileridir. Imam hatip liseleri, geçmisimizin övüncü, gelecegimizin aydinligi, insanligin kurtulusudur. Imam hatip ruhu, 85 milyona yakin Türkiye vatandasinin, 2 milyara yakin dünya Müslümaninin, sekiz milyara yakin dünya insanin aydinligi için bir manifestodur. Imam hatipli olmak, sadece cami ve seccadeden ibaret degil, hayatin her alaninda yer alan ve insanliga huzur sunan misyonun adidir. Imam Hatip ruhu tüm insanlarin ve ve insanligin kurtulusudur. Imam hatip liseleri, devletimizin kontrolünde, Milli Egitim Bakanligi bünyesinde nesil yetistiren güzide okullardir. Türkiye vatandasinin dini inanis ve anlayislarini göz ardi etmeksizin bid’at ve hurafelerden arindirilmis, sahih bir din ögretimi, devletin denetim ve himâyesinde gerçeklestirilmektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA