Tokat'ta Ekmek Gramaji Ve Hijyen Denetimi

Tokat Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne bagli ekipler il merkezinde faaliyet gösteren firin ve marketlerde gramaj ve hijyen denetimi gerçeklestirdi.

Tokat'ta Ekmek Gramaji Ve Hijyen Denetimi
Tokat Belediyesi zabita ekiplerinin firin ve marketlerde belli periyotlarla gerçeklestirdigi ekmek gramaj ve hijyen denetimleri devam ediyor. Zabita ekiplerinin bugün yaptigi denetimlerde, unlu mamuller üretimi yapilan isletmelerde genel olarak 200 gram gramaj kuralina uygun üretim yapildigi tespit edildi. Eksik gramaj tespit edilen isletmelerde yasal uyari ve islemler gerçeklestirildi.



“Bizleri bilgilendirmelerini istiyoruz”

Tokat halkinin hijyenle ve güvenli alisveris yapmalari için denetimlerin devam ettigini dile getiren Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu “Birçok alanda oldugu gibi firin ve marketlerde de zabita ekiplerimiz düzenli olarak denetimlerini gerçeklestiriyor. Tarim Il Müdürlügü ile birlikte yaptigimiz çalismalarda halkimizin hijyenik bir ortamda üretilen ekmekleri temin etmesini ve aldiklari ekmeklerin uygun gramajin altinda olmamasini önemsiyoruz. Tokatli üreticilerimizin genel olarak uygun kosullar ve uygun gramajlarda üretim yaptiklarini görüyoruz. Vatandaslarimizdan halk sagligini tehdit eden kosullar veya düsük ekmek gramajlari gibi durumlarla karsilastiklari takdirde gerekli tedbir ve islemlerin yapilmasi için bizleri bilgilendirmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA