Tibbi Malzeme Geri Ödeme Bedellerinde Yüzde Yüze Varan Iyilestirmeler Yapildi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Tibbi Cihaz Fiyatlarinda Yapilan Saglik Uygulama Tebligi Düzenlemeleri ile genel saglik sigortalilarin yatarak tedavileri kapsaminda saglik hizmeti sunuculari tarafindan kullanilan tibbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar degisen oranlarda artis yaparak iyilestirme sagladi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Saglik Uygulama Tebligi’nde (SUT) Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig’i, 25 Agustos 2022 tarihli Resmi Gazete’nin Mükerrer sayisinda yayimlandi. Yapilan SUT degisikligi ile Saglik Hizmetleri Islem Puanlarina Yönelik Olarak Saglik Uygulama Tebligi Düzenlemeleri kapsaminda saglik hizmeti sunumunun sürekliliginin saglanmasini teminen SUT’ta yer alan diyaliz tedavilerinin de bulundugu tüm paket islem puanlarinda ve dis islem puanlarinda yüzde 40 oraninda artis yapildi. Yogun bakim tedavileri için resmi üçüncü basamak saglik hizmeti sunucularina ödenen ilave oranlar ise yüzde 60’tan yüzde 100’e çikarildi.

Tibbi Cihaz Fiyatlarinda Yapilan Saglik Uygulama Tebligi Düzenlemeleri ile de genel saglik sigortalilarin yatarak tedavileri kapsaminda saglik hizmeti sunuculari tarafindan kullanilan tibbi malzeme geri ödeme bedellerinde yüzde 10’dan yüzde 100’e kadar degisen oranlarda artis yapilarak iyilestirme saglandi.

Yurtdisindan Temin Edilen Ilaçlara Yönelik Olarak Saglik Uygulama Tebligi Düzenlemeleri kapsaminda ise Lambert eaton miyastenik sendrom ve konjenital myastenik sendrom tanili hastalarin tedavisinde kullanilacak yeni bir ilaç yurtdisi ilaç listesine eklendi. Ayrica kas tutulumu gösteren söz konusu genetik hastaliklar için katilim payi muafiyeti ile geri ödeme kriterlerine iliskin güncellemeler yapildi. Nadir bir hastalik olan zellweger sendromu ve kalitsal safra asit metabolizmasi bozukluklari tanili hastalarin tedavisinde kullanilan ilacin ise katilim payindan muafiyeti ile kullanim kosullarina yönelik düzenlemeler yapilarak hastalarin bu konudaki talepleri olumlu sekilde karsilandi.
Kaynak: İHA