Tibbi Aromatik Bitkiler Ekonomiye Kazandiriliyor

Düzce Belediyesi’nin Tarim Akademisi Projesi’nde 10 ay önce ekimi yapilan ve hasadina baslanan tibbi aromatik bitkilerden yag elde edilmeye basladi. Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, ilk kekik yagini damitarak “Düzce’mize hayirli olsun” dedi.

Tibbi Aromatik Bitkiler Ekonomiye Kazandiriliyor
Düzce Belediyesinin, Tarimsal Kalkinma Merkezi Projesi çerçevesinde ekimi yapilan tibbi aromatik bitkiler ekonomiye kazandiriliyor. Birçok istirakçisi olan proje dahilinde hasadi yapilan bitkilerden ilk kekik yagi çikarildi. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan Tarim Akademisi arazisine kurulan Distilasyon (Damitma) makinesi ile su buhari kullanilarak kekik yagi elde edilmeye baslandi.

Kekik yaginin ilk damitma islemlerini yakindan takip eden Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, ilk hasattan ilk yagin elde edilmesiyle birlikte projenin ekonomik degerinin de arttigini kaydetti.

Kendi elleriyle damitilan kekik yagini alan Özlü, “Geçen yildan bu yana bu ürünleri elde ettik. Büyük bir basari elde ettik. Ellerinize saglik” diyerek projeyi hayata geçirenlere de tesekkür etti.

Elde edilen kekik yaginin birçok alanda kullanilmasi için satisini yapacak. Öte yandan kekik yagi islemlerinin ardindan kalan kekikler de sofralarda kullanilmak üzere satisa sunulacak.
Kaynak: İHA