QNET'ten Sagduyulu Is Uygulamalari

Global bir e-ticaret tabanli dogrudan satis sirketi olan QNET, yönetim kurulu genelinde adil ve sürdürülebilir uygulamalar saglamak üzere kapsamli bir çerçeve uyguladigini duyurdu.

QNET'ten Sagduyulu Is Uygulamalari


Dogrudan satis sirketi QNET kisa bir süre önce bazi bölgelerde ‘10 Kirmizi Çizgi’ kampanyasini baslatti ve müsterilere yasam kalitesini yükselten ürünlerini sagduyulu is uygulamalarindan faydalanarak sunma taahhüdünü vurguladi.

Yapilan açiklamaya göre, ilk olarak QNETPro egitim programi kapsaminda tanitimi yapilan Kirmizi Çizgiler, sirketin büyüyen girisimci toplulugu içinde sorumluluk üstlenme, dürüstlük ve profesyonel pazarlama uygulamalarini asilayan bir temel kurallar bütünü. Sirket geçtigimiz 10 yil içerisinde, özellikle is alanindaki en iyi uygulamalara yönelik güçlü bir çerçeve olusturulmasinin sürdürülebilir uzun vadeli ekonomik ve toplumsal büyümenin ayrilmaz bir parçasi oldugu Türkiye gibi gelismekte olan ekonomilerde, farkindalik olusturmak ve distribütörleriyle müsterilerini bu konu hakkinda egitmek için programlar ve girisimler yürüttü. Global Girisimcilik Gözetimi (GEM), 2021 yilinda Türk gençlerinin ve Y kusaginin yüzde 30’undan fazlasinin kendi girisimlerini kurmaya ve isleme sahibi olmaya istekli oldugunu tespit etti. Girisimcileri gelistirmeye odaklanan bir isletme olarak sirket, toplumsal faydayi mümkün kilabilecek bir güç haline gelmesi muhtemel yeni isletme sahipleri olusturmanin yani sira, bu isletmelerin politikalarini ve egitim programlarini güçlendirmede kritik bir rol oynadiginin bilincinde.

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan QNET CEO’su Malou Caluza, “Sirketimiz faaliyet gösterdigimiz pazarlara daima destek vermeyi taahhüt etmektedir. Profesyonel egitim programimizin önemli bir parçasi olan Kirmizi Çizgilerimiz, dünya genelindeki girisimciler toplulugumuzda olumlu degisimler saglama hedefimizi yansitiyor. Bizim, distribütörlerimizin ve müsterilerimizin arasinda bir güven insa ediyor ve sürdürülebilir bir isletme olma misyonumuza uygun bir sorumluluk üstlenme kültürünü tesvik ediyor” dedi.



Caluza sözlerine söyle devam etti: “Sagduyulu faaliyetler ve uygulamalarin hayata geçirilmesi, sirketin sürdürülebilir bir ticari kurulus olma vizyonuna iliskin esas planin yalnizca küçük bir parçasi. Sirketimiz, ürün gelistirme ve faaliyetlerin israfin en aza indirilmesi ve kaynaklarim verimli kullanilmasi maksadiyla optimize edildigi, amaca yönelik bir gelistirme stratejisi izliyor. Ayrica üretim süreçlerine dahil olan tedarikçiler de etik bakimindan uluslararasi çalisma ve çevre standartlarina uyulmasini saglamak için sirket tarafindan dikkatle inceleniyor. Örnegin, sirketin lüks markasi Bernhard H. Mayer, mücevher koleksiyonlari için yalnizca Sagduyulu Mücevher Konseyi (RJC) üyesi olan tedarikçilerden alinan geri dönüstürülmüs altinlari kullaniyor.

Bunun yaninda sirketimiz, ötekilestirilmis veya yeterli hizmet alamayan topluluklardan gelen kisilere yardimci olmayi hedefleyen girisimleri aktif olarak destekliyor. Bu projelerin birçogu uzun vadeli olup, söz konusu gruplarin sosyo-ekonomik durumlarinin iyilestirilmesine yönelik firsatlara imkan verecek sekilde, yeterli destegi almalarini saglamayi hedeflemektedir. Her sene Ramazan ayinda QNET global ofisleri, ailelerin ve topluluklarin bu kutsal ayi güvenle ve neseyle kutlayabilmelerini saglamak amaciyla çesitli günlük ihtiyaçlari, yiyecek tedariki ve gerekli insan gücünü sunmak için dezavantajli gruplara ulasiyor.

“Finansal okuryazarlik programi FinGreen’i baslattik”

Sirket, Haziran ayinda gelismekte olan ekonomilerdeki güvencesiz topluluklardaki kadinlari ve gençleri saglikli finansal aliskanliklar konusunda egitmek için finansal okuryazarlik programi FinGreen’i baslatti. Program su anda iki ülkede aktif sekilde çalisiyor. Sirket, Türkiye’de kadinlarin finansal terminolojileri anlamalarina yardimci olunmasini amaçlayan bir dizi çevrimiçi atölye çalismasi düzenlemek için ekonomi gazetecisi Mine Uzun ile bir ortaklik kurdu. Atölyeden kesitler Ingilizce, Türkçe ve Arapça alt yazili olarak QNET Türkiye resmi YouTube kanalinda mevcut.

Nijerya’da ise sirket, yeterli hizmet almayan topluluklarda mevcut yüzlerce ögrenci ve genç için yerinde finansal egitim atölyeleri saglamak maksadiyla Herkes Için Finansal Okuryazarlik (FLFA) ile bir ortaklik kurdu. Sürdürülebilirlik cephesinde ise sirket, yilin ilk aylarinda Kenya, Dubai ve Filipinler’de 1.000’er agaç dikmek için Certified B Corporation EcoMatcher ile ortaklik kurdu ve yesil bir miras birakma çalismalarini güçlendirdi. Sirket, ayrica Türkiye’nin güney bölgesindeki orman yanginlarinin ardindan Antalya’da TEMA araciligiyla 2 bin, Istanbul’da ÇEKUD araciligiyla ise 1.000 fidan dikmek üzere çok sayida yerel kurulusla da ortakliga girdi.”

“Faaliyet gösterdigimiz konumlarda nasil olumlu sonuçlar üretebilecegimize önem veriyoruz”

Sürdürülebilirlige yönelik yaklasimin, kurulusun tüm seviyelerini kapsadigini vurgulayan Caluza, “Çok sayida pazarda ofislerimiz olmasina ragmen, faaliyet gösterdigimiz konumlarda nasil olumlu sonuçlar üretebilecegimize önem veriyoruz. Amacimiz, dünyaya kalici bir miras birakacak sagduyulu bir isletme olabilmek için Birlesmis Milletler Çevresel, Sosyal ve Yönetisim Çerçevesine tam olarak uyum saglamaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA