Otizmli Mert'ten Büyük Basari

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre Toros Üniversitesi Yazilim Mühendisligi’ni kazanan otizmli Mert Ünsal, üniversite kaydini gerçeklestirdi.

Otizmli Mert'ten Büyük Basari
Üniversite kaydi için Bahçelievler Kampüsü’ne gelen Mert Ünsal ve ailesine Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan’da eslik etti. Kayit öncesi Rektör Prof. Dr. Ömer Ariöz’ü ziyaret etti. Otizmin bir engel olmadigini ve Mert’in Toros Üniversitesi’ni kazanmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Rektör Ariöz, “Mert bizim basari hikayemiz olacak, kendi basari hikayesini daha önceden yazmis bizimle birlikte bir basari hikayesi daha yazacak. Yeni dönemde Mert’e kolayliklar ve basarilar diliyorum. Mezitli Belediye Baskanimiz Neset Tarhan’a bu konuda gösterdigi hassasiyet içinde ayrica tesekkür ediyorum. Toros Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetlerinde diger belediyelerimiz ile oldugu gibi Mezitli Belediyesi ile de ortak projelere imza atacagiz” seklinde konustu.

Projelerle otizme dikkat çeken Baskan Tarhan ise ziyaret esnasinda Eylül ayinda açacaklari Otizm köyünün de müjdesini verdi. Tarhan, "Mert sevgili annesi Jülide hanimla beraber bir süredir benim birlikte oldugum bir aile. Fen lisesini basari ile tamamladi ve simdide Toros Üniversitesi Yazilim Mühendisligi bölümünü kazanan örnek bir ögrencimiz oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Ariöz’e her konuda gösterdigi ilgi için tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA