Nazilli'de Ikinci El Kiyafetleri Toplayip, Temizleyip Uygun Fiyata Halka Satiyor

Aydin’in Nazilli ilçesinde ikinci el kiyafetleri toplayip, temizleyerek, yeniden halka satan Ömer Topçu geri dönüsüme katki saglamaya devam ediyor.

Nazilli'de Ikinci El Kiyafetleri Toplayip, Temizleyip Uygun Fiyata Halka Satiyor


Nazilli’de uzun yillardir esnaflik yapan ve ‘sifir atik’ parolasi ile yola çikan Ömer Topçu, ikinci el kiyafetleri vatandaslardan satin alip, temizleyerek yeniden halka satiyor. Her Persembe katli otoparkta kurulan sosyete pazarinda tezgah açan Topçu’nun ürünleri vatandas tarafindan yogun ilgi görüyor. Oldukça cüzi miktarda fiyatlara kiyafetleri satisa sunan Topçu, “Vatandaslarimiz evde kullanmadiklari kiyafetleri bize ulastirabilir” dedi.



Aldigi kiyafetleri büyük ölçüde geri dönüstürdügünü ifade eden Topçu, “Bu ise 6 yil önce girdim. Engel olmak isteyen çok oldu. Ben çalisarak bugünlere geldim. Ilk baslarda insanlarin ikinci el kiyafetlerini parayla alip temizleyip tekrar satisa sunuyordum. Simdi de vatandaslarimiz sag olsunlar ücretsiz olarak kullanmadiklari kiyafetlerini bize veriyorlar. Bizde bu kiyafetleri ayiklayip, steril bir sekilde temizleyip maddi imkani iyi olmayan vatandaslarimiza çok cüz-i miktarlarda satiyoruz. Bunu resmiyete döküp derneklestirmeyi düsünüyorum. Hem kullanilmayan kiyafetler geri kazanilmis oluyor hem de maddi imkani iyi olmayan vatandaslarimiz kaliteli ve güzel kiyafetlere uygun fiyatla ulasmis oluyorlar. Bu durumdan vatandaslarimiz çok memnun. Persembe günleri pazarda açtigim sergimi yaklasik 2 bin kisi ziyaret ediyor. Tezgaha koydugumuz kiyafetler aksam olmadan tükeniyor. Buna devam edecegiz. Vatandaslarimizda evde kullanmadiklari kiyafetleri bize ulastirabilir” seklinde konustu.



15 yasindaki lise ögrencisi Ebru Ege, “Çogu kiyafetimi buradan aliyorum ve asiri memnunum. Kiyafetlere çok fazla para vermektense buradan istedigimi bulabiliyorum. Bana mantikli geliyor. Esyalar çok temiz hiçbir sekilde yirtik ya da bir arizasi yok. Özenle seçilmis. Bugünde arkadasimla birlikte geldim ve istedigimiz kiyafetleri aldik.3 tane takim ceket, 1 tane gömlek, 2 tanede sal aldim 100 lira tuttu. Bugün çarsida marka olmayan bir tane tisört bile 150 lira. Günümüz ekonomisinde her seyde oldugu gibi kiyafet almak çok zorlasti” dedi.

Kaynak: İHA